Publicat: 17 Aprilie, 2013 - 22:03
Share

Fostul premier Adrian Năstase a acordat, miercuri seara, la Antena 3, primul interviu după eliberarea sa din penitenciar. În privința tentativei sale de sinucidere, Năstase a declarat că glonțul i-a trecut la un milimetru de carotidă și că Dumnezeu a hotărât atunci ca viața sa să nu se încheie.

"Decizia mea din seara aceea a fost considerată de mulți o înșelătorie. Semnele pe care le port pe corp arată că a fost un lucru foarte adevărat. Glonțul a trecut la 1 mm de carotidă. A fost destinul. Dumnezeu a hotărât ca viața mea să nu se încheie atunci", a spus Adrian Năstase, la Antena 3.
 Năstase a povestit și momentul în care s-a luptat cu ofițerul care se afla în aceeași cameră cu el și cum a reușit să se impuște.

"A fost o anumită șansă, revolverul era în buzunarul stâng și l-am scos cu mâna stângă. Când stăteam așezat pe scaun, ofițerul era așezat în fața mea și i-am spus că îmi pare rău că va fi implicat în această poveste. Din păcate sau din fericire, scoțând revolverul cu mâna stângă, înainte de a trece în mâna dreaptă, ofițerul s-a repezit și m-a dărâmat, ne-am luptat și în final am reușit cu mâna stângă să îndrept revolverul spre mine, dar dintr-un unghi foarte ciudat. Am încercat, în acelați timp, să îl protejez pe el. Nu îmi face placere să îmi aduc aminte de toate poveștile acestea. Îi datorez și ofițerului că stăm acum de vorba", a mai spus Năstase.

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat, pe 18 martie, din Penitenciarul Jilava, după ce a ispășit opt luni din pedeapsa primită în dosarul "Trofeul Calității".