Publicat: 23 Noiembrie, 2012 - 19:17
Share

În perioada 16-17 Noiembrie 2012, la Bucureşti a avut loc prima Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă (SRCCR), o premieră naţională dedicată celor mai recente evoluţii la nivel local din domeniul chirurgiei cataractei şi chirurgiei refractive.

SRCCR este membră a European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS), cea mai importantă societate europeană în domeniu, în al cărei comitet director România este reprezentată, din anul 2011, de Dr. Ozana Moraru.

Tematica abordată în cele două zile de dezbateri şi prezentări a vizat cele mai moderne tehnici de operare a cataractei, în special cazurile dificile, dar şi posibilele complicaţii şi rezolvarea lor.

O componentă specială a lucrărilor a fost dedicată chirurgiei refractive, un tip de chirurgie care se practică şi în România pe scară tot mai largă, tehnicile operatorii în acest domeniu cunoscând progrese semnificative pe plan mondial în ultimii ani. La eveniment au fost prezenți 250 de oftalmologi români, incluzându-i pe cei mai cunoscuţi şi experimentaţi chirurgi oftalmologi români, dar şi reprezentanți ai tinerei generații. De altfel, conferința a inclus o secțiune special dedicată tinerilor oftalmologi aflaţi la început de drum în chirurgia oculară.

“Prima Conferinţă Naţională a Societății Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă este o premieră semnificativă pentru România, ca anvergură ştiinţifică, de nivel european a evenimentului, cat şi prin faptul că a reunit cei mai reputaţi specialişti oftalmologi români din domeniu. Este de bun augur acest interes al celor mai buni doctori din domeniu, inclusiv cei din tânăra generaţie, pentru a pune bazele preocupării consecvente pentru evoluţia acestor componente ale oftalmologiei româneşti, în demersul său de a se alinia standardelor actuale ale medicinei practicate la nivel european şi mondial. Statutul SRCCR de membru al European Society of Cataract and Refractive Surgery ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp şi sperăm să fim la înălţimea aşteptărilor”, a declarat Dr. Ozana Moraru  din partea organizatorilor.