9 august 2022

Prima ediţie a Concursul Naţional de Teatru Cornel Popescu, la Târgu-Mureş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 11 – 17 mai 2022 s-a desfăşurat la Târgu-Mureş prima ediţie a CONCURSULUI NAŢIONAL DE TEATRU Cornel Popescu, concurs dedicat elevilor din instituţiile de învăţământ vocaţional din ţară – specializarea Arta Actorului.

Concursul a fost organizat de Liceul Vocaţional de Artă Târgu-Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Universitatea de Arte Târgu-Mureş şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

La această ediţie desfăşurată în sistem online, peste 60 de elevi din cadrul liceelor de profil artistic din oraşe precum Bucureşti, Cluj Napoca, Galaţi, Brăila, Buzău şi Târgu-Mureş au participat cu materiale video, tema concursului fiind Distanţări/Apropieri.

Au fost acordate premii şi menţiuni, în funcţie de anii de studiu, dintre elevii târgumureşeni printre câştigători numărându-se Popa Denisa (Locul I, secţiunea – fete clasa a XII-a), Simionov Raisa (Locul I – secţiunea eseu), Moldovan Andra (Locul al II-lea – secţiunea eseu).

Juriul concursului a fost compus din profesori ai Universităţii de Arte din Târgu-Mureş şi actori ai Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Concursul Naţional de Teatru Cornel Popescu îşi propune promovarea artei interpretative şi a scrierii dramatice în rândul elevilor din liceele vocaţionale cu secţie de teatru, a elevilor care frecventează cercurile de teatru din Palate şi Cluburi ale copiilor sau cursurile de teatru din şcolile private cât şi elevilor din colegiile, liceele teoretice sau tehnologice din ţară atât din învăţământul de stat cât şi din cel privat cu înclinaţii spre scrierea dramatică şi jurnalism cultural.

Concursul Naţional de Teatru Cornel Popescu se doreşte a fi un omagiu adus marelui actor târgumureşean, Cornel Popescu fiind un nume reprezentativ pentru comunitatea teatrală din Târgu-Mureş dar şi pentru cea naţională. Prin rolurile sale făcute pe diferitele scene româneşti dar şi prin activitatea sa cinematografică, Cornel Popescu a rămas un etalon pentru teatrul şi filmul din România.

Sursa foto: Liceul Vocaţional de Artă Târgu-Mureş