26 mai 2022

Prima ediţie a Transylvania Food Summit la USAMV Cluj-Napoca

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prima ediţie a Transylvania Food Summit la USAMV Cluj-Napoca, în 8-10 decembrie 2021. Cel mai important summit al sfârşitului de an în agribusiness, producţie alimentară/băuturi, retail şi HoReCa.

Prima ediţie a Transylvania Food Summit va avea loc în 8-10 decembrie 2021 la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, sub forma unor dezbateri-interviuri găzduite de Aula Magna „Mihai Şerban”.

În cele trei zile ale evenimentului vor participa invitaţi de renume, care vor contribui la dezbateri pe teme de mare actualitate în agribusiness, producţie alimentară, producţie de băuturi, retail şi HoReCa.

Transylvania Food Summit are ca principal obiectiv reunirea specialiştilor din domenii cheie, care să-şi expună strategiile privind bune practici în cadrul lanţului alimentar, agribusiness, dezvoltare rurală, producţie, securitate şi siguranţă alimentară, economie circulară şi economie verde, în contextul actual al globalizării şi al Pactului Verde European.

Între temele propuse pentru dezbateri se numără: „Rolul parteneriatelor şi cooperativelor în facilitarea prezenţei pe piaţă a producătorilor şi procesatorilor”, „Cercetare, inovare şi agricultură de precizie”, „Perspectivele agriculturii ecologice în Europa. Pactul Ecologic European. Strategia pentru Biodiversitate” sau „Promovarea produselor agro-alimentare româneşti în lanţurile HoReCa şi retail”.

Importanţa summitului găzduit de USAMV Cluj-Napoca este reliefată şi de latura academică a dezbaterilor, susţinute de rectorul universităţii gazdă, Prof. dr. Cornel Cătoi, rectorul USAMV Bucureşti, Prof. dr. Răzvan Teodorescu, rectorul USAMV a Banatului Timişoara, Prof. dr. Cosmin Alin Popescu, respectiv Prof. dr. Vasile Puşcaş, din partea Universităţii „Babeş-Bolyai”, Acad. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române şi Acad. Doru Pamfil, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Academia Română şi preşedinte al Filialei Cluj a instituţiei.

Lista participanţilor la eveniment include fermieri şi grupuri/asociaţii de producători agricoli, producători şi retaileri de utilaje pentru agricultură şi industrie alimentară, procesatori şi asociaţii din industria alimentară, reprezentanţi ai companiilor de retail alimentar, reprezentanţi ai asociaţiilor din domeniul HoReCa, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, naţionale şi internaţionale, executivi din domeniile financiar-bancar, IT, juridic.

La summit vor participa şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu, foştii miniştri MADR – deputat Daniel Constantin şi senator Adrian Oros, directorul general al ANPC – Paul Anghel, preşedintele ASAS – Valeriu Tabără, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti – Radu Hanga, preşedintele HoReCa Cluj – Ştefan Gadola.

Prima ediţie a Transylvania Food Summit este organizată de USAMV Cluj-Napoca, în parteneriat cu Event Space, Bucharest Food Summit şi Food Intel Forum. Informaţii despre Transylvania Food Summit şi program: https://transylvaniafoodsummit.ro.

Evenimentul găzduit de USAMV Cluj-Napoca se va desfăşura cu respectarea normelor sanitare în vigoare şi va avea un format hibrid, cu o parte a dezbaterilor în format fizic, precum şi cu intervenţii online.