Publicat: 14 Februarie, 2018 - 20:00

NORDIC FILM FESTIVAL (#NordicFF) sărbătorește cultura și cinematografia țărilor nordice cu patru zile de proiecții în cel mai cochet cinematograf al orașului. Ediția inaugurală marchează o premieră pentru cinefilii din București, care au șansa de a viziona filme realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.
Nordic Film Festival va avea loc în București, între 15-18 februarie 2018, la cinematograful Elvire Popesco, din Bd. Dacia nr. 77.

Cu un program ce cuprinde 14 pelicule de lungmetraj și o selecție de scurtmetraje prezentată în deschiderea festivalului, #NordicFF provoacă publicul să descopere un spațiu
cinematografic nou, atipic și eterogen.

La prima ediție, iubitorii de film sunt invitați să savureze producții arthouse premiate la marile festivaluri internaționale, ca Berlin, Sundance, Toronto, San Sebastian sau Hot Docs, dar și filme de public care au cucerit inima curatorilor #NordicFF.
Pentru a celebra diversitatea formelor și pespectivelor artistice, #NordicFF debutează în acest
an și o secțiune specială dedicată filmului documentar. Tot în același sens, peste o treime din filmele selectate sunt regizate de femei.

“Deși în imaginația noastră nordul Europei pare a fi o regiune cât de cât unitară, în mare parte ninsă și complet acoperită de nopțile lungi și grele, Nordul adevărat se întinde mai
departe de Scandinavia și ascunde povești pe cât de diverse, pe atât de fascinante, actuale și pline de umor”, spune Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.
De la dramă, film de dragoste sau documentar și până la comedie neagră sau scurtmetraj, peliculele selectate sunt realizate atât de regizori consacrați, ca Lone Scherfig și AkiKaurismaki, cât și de noi voci ale cinematografiei nord-europene, cum ar fi Rúnar Rúnarsson
și Tora Mårtens.

Înainte de fiecare proiecție, publicul va putea vedea și o expoziție inedită de fotografie, pe
marele ecran. Ea este alcătuită din lucrări realizate de zece fotografi români, care au surprins
peisaje spectaculoase din țările nordice.
Festivalul este susținut de Ambasada Regatului Danemarcei, Ambasada Republicii Finlanda,
Consulatul Onorific Al Republicii Islanda, Ambasada Regatului Norvegiei și Ambasada
Suediei la București.

Tag-uri Nume: