Publicat: 22 Octombrie, 2018 - 19:05
Share

România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus. Subofiţerul Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală. El concurat şi la Jocurile Invictus de anul trecut de la Toronto. Subofiţerul Dumitru Paraschiva a fost rănit în Afganistan, în 2009, şi acum are gradul al doilea de invaliditate. La competiţia din acest an, veteranii români au concurat mai întâi la probele de ciclism viteză şi rezistenţă. Un reportaj din Sydney, de Alina Grigore şi Marin Găbudean.

Subofiţerii Vasile Zbâncă şi Cătălin Pârvu au fost răniţi în misiune în Afganistan. Vasile are ambele picioare amputate, iar la Sydney a participat cu o bicicletă acţionată de pedale pentru mâini.

Cătălin a suferit o comoţie cerebrală şi a avut o vertebră fracturată, iar în concursul de astăzi a pedalat pe o bicicletă obişnuită.

Sute de veterani au luat startul şi toţi au reuşit să ajungă la linia de sosire, încurajaţi de Printul Harry, de familii şi de mii de spectatori.

15 militari români participă anul acesta la Jocurile Invictus. Unii nevăzători, alții în scaune cu rotile sau în cârje. Soldaţii ne dau tuturor o lecție de supraviețuire, ambiție și curaj.

Tag-uri Nume: