Publicat: 9 Decembrie, 2019 - 09:18

Moțiunea simplă cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu va fi dezbătută astăzi în Senat unde PSD are singur majoritate. Adoptarea moțiunii simple nu are însă consecințe juridice și nu atrage demiterea ministrului, instrumentul parlamentar fiind doar o „recomandare” pentru premier. De care acesta poate să nu țină seamă.

 Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020 și despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naționale, după dezbaterea și votul moțiunii simple.

Planul elaborat de Cîțu vizează și eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

Liberalul s-a angajat, prin declarații publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB și ca rata nominală de creștere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: