5 august 2021

Prima reuniune a Consiliului Consultativ pentru dezvoltare durabilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 20 iulie a.c., la Palatul Victoria, a avut loc prima întrunire a Consiliului Consultativ pentru dezvoltare durabilă.

„O zi de mare însemnătate pentru dezvoltarea durabilă a României: Consiliul Consultativ se reuneşte pentru prima dată şi întregeşte cadrul strategic şi legislativ la care lucrăm de ceva timp pentru a implementa eficient Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030. Expertiza fiecărui membru în parte ne va fi de mare folos şi ne va ajuta să consolidăm poziţia de lider regional pe acest domeniu pe care România a dobândit-o cu paşi mici dar siguri.”, a declarat Laszlo BORBELY, consilier de stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României.

Consiliul Consultativ are 34 de membri şi este un organism constituit pentru a asigura contribuţia şi implicarea mediului academic, cercetării şi a societăţii civile în implementarea eficientă a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030. Totodată, are rolul de a susţine şi încuraja implementarea de bune practici relevante pentru România, cu rezultate pozitive la nivel european şi internaţional, în cadrul mecanismelor administraţiilor publice implicate în procesul de dezvoltare durabilă.

În deschiderea şedinţei, a adresat câteva cuvinte şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Sergiu-Horia HOSSU: „Dezvoltarea durabilă este o prioritate pentru agenda politică naţională şi o necesitate pentru parcursul european al României. Sunt onorat să particip la această întâlnire cu nume foarte importante în domeniile lor de expertiză. Guvernul României va continua activitatea intensă pentru promovarea şi implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, iar acest organism ne va ajuta în acest sens.”.

Tot astăzi, membrii prezenţi ai consiliului au ales prin vot: preşedintele entităţii, domnul Adrian Curaj, vicepreşedinte, doamna Gabriela Drăgan şi secretarul consiliului, domnul Mihail Cazacu.

Consiliul Consultativ pentru dezvoltare durabilă este membru în prestigioasa Reţea a Consiliilor Consultative Europene pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă (EEAC), care colaborează cu instituţii precum Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi alte organizaţii importante. La şedinţa de astăzi a intervenit şi preşedintele EEAC, Arnau QUERALT-BASSA, care a salutat demersurile întreprinse de ţara noastră pe acest domeniu.