8 decembrie 2021

Prima reuniune a Sub-comisiei pentru Dezvoltare Durabilă a Camerei Deputaţilor, din noua sesiune parlamentară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, reuniune în cadrul Sub-comisiei de Dezvoltare Durabilă a Camerei Deputaţilor

Marţi, 18 mai a.c., consilierul de stat Laszlo BORBELY, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a participat la prima reuniune a Sub-comisiei pentru Dezvoltare Durabilă a Camerei Deputaţilor, din noua sesiune parlamentară.

„Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 asumate de România şi susţinute prin toate acţiunile derulate la nivelul Departamentului, au nevoie de promotori atât la nivel central şi mai ales local. Am reuşit să stârnim interes în rândul membrilor Camerei Deputaţilor şi împreună ne-am asumat o implicare cât mai activă în acest demers. Schimbarea de mentalitate nu se va produce peste noapte. Dacă vom face front comun pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor şi vom comunica în primul rând către oameni principiile simple ale unei vieţi sustenabile, rezultatele nu vor întârzia să apară, iar generaţiile viitoare se vor bucura de toate eforturile noastre.”, a declarat Laszlo BORBELY.

Şedinţa Subcomisiei pentru Dezvoltare Durabilă, la care au participat 27 de parlamentari, a fost condusă de Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, doamna Biro Rozalia-Ibolya.

Lucrările acestei sub-comisii vor oferi un cadru de dezbatere pentru monitorizarea stadiului de implementare a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 şi a programelor derulate în spiritul acesteia. Un dialog deschis între instituţiile statului va conduce la o mai bună prioritizare a riscurilor şi vulnerabilităţile la care este expusă societatea noastră, dar şi la conturarea unor programe naţionale eficiente pentru transpunerea în practică a ODD-urilor.