29 noiembrie 2021

Prima rundă a summitului preşedinţilor american şi rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, s-a încheiat

Putin cu Biden
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 16 iunie, la Geneva, în Elveția, a avut loc prima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden. Discuțiile au avut loc în cadru privat și sunt  urmate de conferințe de presă separate ale celor doi lideri.

Ora 18.48 – Vladimir Putin face declarații la finalul discuțiilor cu Joe Biden:

  • Președintele Biden a luat decizia de a prelungi cu alti 5 ani Tratatul START
  • Nu există ostilitate, dimpotrivă.
  • Este de datoria noastră să fim în sfera constructivă și să abordăm anumite subiecte
  • Ambele părti vor să aibă discuții constructive
  • Securitate cibernetică: Am căzut de acord că vom începe consultări
  • Este extrem de importante vizavi de responsabilitate si cine ar trebui să și le asume
  • Din diverse surse, există surse americane care spun că majoritatea atacurilor cibernetice se întâmplă din teritoriul SUA, Apoi Canada, America de Sud, Marea Britanie
  • Rusia nici nu este listată în aceste țări

Prima rundă a summitului preşedinţilor american şi rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, s-a încheiat miercuri la Geneva după aproape două ore, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care citează agenţia TASS, preluată de Reuters. După o scurtă pauză, discuţiile s-au reluat într-un format cu prezenţa mai multor membri ai delegaţiilor.

Mult aşteptata întâlnire care se desfăşoară într-o vilă pe malul lacului Geneva, a început cu o scurtă strângere de mână şi câteva remarci ale lui Putin şi Biden şi ale gazdei summitului, preşedintele elveţian Guy Parmelin, care le-a urat celor doi lideri discuţii productive în ceea ce el a numit ”oraşul păcii”.

Într-un scurt dialog în faţa presei înaintea începerii discuţiilor, Putin i-a mulţumit lui Biden pentru iniţiativa de a avea acest summit.

”Ştiu că aţi făcut un drum lung, multă muncă. Totuşi, multe chestiuni care necesită discuţii la nivel înalt s-au acumulat în relaţiile ruso-americane”, a remarcat preşedintele rus.

”Cred că este întotdeauna mai bine să ne întâlnim faţă în faţă”, a apreciat la rândul său preşedintele american.

Cei doi nu vor avea un dineu comun şi nici o conferinţă de presă comună, la finalul summitului, ci vor apărea separat în faţa presei.