Publicat: 2 Mai, 2012 - 18:30
Share

"Este convenit" faptul că în prima şedinţă a Guvernului Ponta va fi abrogată Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş, a prezizat, Miercuri, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş reprezintă o prioritate absolută şi un lucru de nediscutat.
 
"Este covenit că, în prima şedinţă de guvern, una dintre primele măsuri care va fi adoptată va fi anularea, abrogarea acelei hotărâri de guvern. Noi nu suntem nici caraghioşi, nici nu glumim, nici nu ne jucăm cu asemenea lucruri. În momentul în care am hotărât că este o chestiune pentru care merită să plece un guvern, una dintre cele trei pentru care am făcut moţiunea de cenzură, a plecat Guvernul şi cum am putea să păstrăm această hotărâre?", a spus Antonescu.
 
El a arătat că PNL este interesat să discute cu reprezentanţii maghiari din mediul academic, dar nu cu UDMR, pe tema autonomiei universitare.
 
"PNL nu s-a dus, la guvernare fiind sau nu, să facă ordine în vreo universitate, să întrebe ce părere are Senatul, profesorii, studenţii. Asta s-a întâmplat la Târgu Mureş. (...) Suntem oameni politici care am făcut foarte mult, şi uneori cu riscuri electorale, pentru drepturile minorităţilor, în primul rând a celei maghiare din România", a declarat Antonescu.