9 august 2022

Prima zi a admiterii de toamnă 2021, la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a traversat sesiunea de admitere din iulie 2021 cu satisfacţia înregistrării unui interes ridicat al candidaţilor pentru marea majoritate a programelor de studii universitare la care s-a organizat procesul de admitere, în cadrul celor 11 facultăţi componente ale celei mai importante instituţii de învăţământ superior din vestul României. În ciuda faptului că numărul absolvenţilor examenului de bacalaureat a scăzut în anul 2021 cu aproape 8% faţă de anul precedent, numărul de studenţi înmatriculaţi la UVT după sesiunea de admitere din luna iulie 2021 este similar cu cel din anul 2020.

Astăzi se deschide sesiunea de toamnă a procesului de admitere, desfăşurat sub semnul accentului pe care îl pune UVT pe calitatea studenţilor, nu pe numărul acestora. Scopul nostru a fost mereu atragerea celor mai buni tineri care să devină studenţi ai UVT. În grila de locuri disponibile în această sesiune de admitere se mai regăsesc 165 de locuri finanţate de la bugetul de stat disponibile pentru ciclul de studii universitare de licenţă, cât şi aproape 800 de locuri finanţate de la bugetul de stat disponibile pentru ciclul de studii universitare de masterat, alături de un număr semnificativ de locuri cu taxă, pentru cele două cicluri de studii universitare. Tabloul locurilor disponibile pentru această sesiune de admitere la UVT se regăseşte pe pagina web a UVT, în secţiunea cu LOCURI DISPONIBILE.

Locuri finanţate de la bugetul de stat, sesiunea septembrie 2021 (UVT): Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „După o etapă de admitere de vară reuşită pentru cele 11 facultăţi ale UVT, deschidem astăzi sesiunea admiterii de toamnă, care înseamnă o şansă suplimentară pentru aspiranţii la studiile universitare. Oferim un număr semnificativ de locuri finanţate de la buget pentru programele de studii de masterat, deschise atât celor care vin imediat după absolvirea studiilor de licenţă, dar şi celor care îşi doresc completarea studiilor de licenţă realizate cu mai mult timp în urmă, pe care îi încurajăm să descopere programe foarte ofertante, destinate pregătirii pentru meseriile viitorului, cu o valoarea adăugată mare, pe măsura acestui nivel ambiţios. De asemenea, oferim un număr semnificativ de locuri finanţate de la bugetul de stat şi cu taxă pentru programele de studii universitare de masterat didactic, dedicate formării pentru cariera didactică, în cinci domenii de studii: Biologie, Chimie, Educaţie fizică şi sport, Fizică şi Geografie. În seria celor mai noi programe deschise la UVT se află şi două programe de studii universitare de masterat, acreditate în vara aceasta, cel de „Antreprenoriat social şi dezvoltare comunitară” (domeniul Sociologie), şi cel de „Teologie ortodoxă şi misiune creştină” (domeniul Teologie). Vă invităm să accesaţi pagina web în care se regăsesc toate datele despre admiterea de toamnă de la UVT, inclusiv facilităţile de înscriere online: admitere.uvt.ro”.

UVT susţine principiul echităţii şi sprijină candidaţii proveniţi din medii dezavantajate pentru a avea acces la studii universitare, astfel că, şi în acest an au fost oferite locuri special alocate candidaţilor absolvenţi ai liceelor din mediul rural, candidaţilor de etnie romă, dar şi pentru candidaţii proveniţi din centre de plasament.

De altfel, este binecunoscut faptul că UVT este atentă la nevoile tuturor studenţilor săi, oferind în fiecare an un număr important de burse din venituri proprii, dar şi scutiri de taxe de şcolarizare sau de cazare pentru toţi tineri care doresc să studieze, dar au dificultăţi materiale. În plus, pentru a ne asigura că toţi candidaţii au luat decizii fundamentate cu privire la programul de studii universitare pe care îl vor urma, fiind cât mai bine informaţi despre oportunităţile pe care le au, am pus la dispoziţia acestora servicii gratuite de consiliere în carieră.

Vă aşteptăm online pentru procesul de înscriere (la adresa de înscriere online: admitere.uvt.ro) şi vă anunţăm disponibilitatea permanentă a unui centru de înscrieri ce funcţionează la sediul central al UVT, deschis pentru preluarea documentelor candidaţilor în original.