19 august 2022

Prima zi a PoliBioFest: produse alimentare naturale şi echipamente agricole cu performanţe record

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primul festival de biotehnologii din România şi-a deschis porţile, iar publicul a avut şansa să se bucure de preparate alimentare naturale şi delicioase – create atât de producători tradiţionali independenţi din România, cât şi de producători şi distribuitori recunoscuţi la nivel naţional. Expozanţii de utilaje agricole au prezentat echipamente industriale cu performanţe de top, dar şi curiozităţi pentru cei pasionaţi.

În cadrul evenimentului au fost expuse tractoare, combine agricole şi alte utilaje cu performanţe record. Printre acestea s-au numărat tractorul IPSO 8400 R care are o valoare de aproximativ 300.000 euro, o combină de 380.000 euro, precum şi un prototip de la Newholland.

O apariţie inedită şi interesantă pentru cei pasionaţi a fost şi vestitul tractor agricol MC Cormick Tractor Farmall, fabricat în 1958 – unul dintre cele mai cunoscute tractoare fabricate în SUA, o adevărată piesă de colecţie.

PoliBioFest va continua până duminică, 29 mai. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 al Capitalei şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Printre expozanţi se numără producători şi distribuitori renumiţi de produse alimentare, horticole şi fitosanitare, distribuitori de echipamente „Hobby farm”, companii de echipamente din industria alimentară şi horticolă, distribuitori de tractoare şi maşini agricole, firme de arhitectură peisagistică, dar şi producători şi
distribuitori de echipamente pentru laboratoare de cercetare sau echipamente de ingineria mediului.

Sursa foto Universitatea Politehnica Bucureşti