Publicat: 3 Iunie, 2019 - 10:22
Vizită la investiții importante din domeniul agriculturii

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, oficialii europeni prezenți la București efectuează în intervalul 2-3 iunie vizite în teren pentru a vedea investiții importante din domeniul agricol, iar reuniunea informală propriu-zisă a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene (Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului) se va desfășura în data de 4 iunie.

Evenimentul are loc la București, la Palatul Parlamentului este găzduit și prezidat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

În calitatea sa de gazdă, președintele român al Consiliului a dorit să ofere colegilor săi o imagine cât mai sugestivă pentru progresele pe care le-a cunoscut agricultura românească în cadrul competitiv și performant al Uniunii. Drept urmare, oficialii europeni și șefii de delegații au fost îmbarcați în această dimineață într-o aeronavă care i-a transportat la Sibiu. De acolo, coloana oficială s-a îndreptat spre Sântimbru, unde a fost vizitată expoziția de produse alimentare organizată deTransilvania Food Company, una dintre cele mai moderne unități de procesare. După o  escală la Ciugud, la Theodora Golf Club, unde a fost programat un lunch de lucru, cu o primă sesiune de dezbateri, delegația poposește la Jidvei Wine Cellar, una dintre cele mai moderne unități de producția a unor soiuri de vinuri cu valoare recunoscută internațional. De aici înalții oaspeți europeni se îndreaptă spre aeroportul din Tg.Mureș, de unde revin în Capitală.

La reuniunea informală care are loc marți la Palatul parlamentului participă miniștri pentru Agricultură și Pescuit din statele membre UE, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, Directorul General al Comisiei Europene, Jerzy PLEWA, Directorul General al Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, Angel Boixareu Carrera, Secretarul general al COPA-COGECA, PESONEN Pekka Juhana.

Tema principală ce va fi discutată în cadrul Consiliului informal de Agricultură și Pescuit de marți, 4 iunie 2019, este ”Cercetarea în Agricultură și Bioeconomie – Crearea de sinergii”.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: