27 septembrie 2022

Primar al municipiului Beiuş, trimis îm judecată de către DNA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

DOMOCOŞ ADRIAN NICOLAE, la data faptelor primar al municipiului Beiuş, judeţul Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

Inculpatul Domocoş Adrian Nicolae, în calitatea menţionată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, în perioada 30.07.2008 – 07.12.2015, un număr de 347 de ordonanţări din partea Primăriei municipiului Beiuş, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociaţiei sportive Club Fotbal „Bihorul” Beiuş.

De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul Domocoş Adrian Nicolae ar fi ocupat şi funcţia de preşedinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activităţii. Aceasta, în condiţiile în care Consiliul municipal Beiuş nu a fost membru asociat în această structură de drept privat şi nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal.

Primăria municipiului Beiuş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând şi un folos necuvenit obţinut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Menţionăm că inculpatul Domocoş Adrian Nicolae a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora ( detalii pe www.pna.ro – https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6041 ), cauză în care inculpatul a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii (detalii la https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9259 ).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE Comunicat de presă – Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Sursa foto Facebook DNA