Publicat: 17 Februarie, 2017 - 12:59
Share
– Rezultatul demersurilor Avocatului Poporului

Primăria Municipiului Brașov a atribuit o locuință socială unei petente și are în vedere o serie de investiții pentru realizarea de noi asemenea imobile. Soluționarea situației locative a petentei, ca și angajamentul Primăriei cu privire la îmbunătățirea situației locuințelor sociale la nivelul municipiului Brașov, sunt rezultatul demersurilor întreprinse de către Avocatul Poporului, pe tot parcursul anului 2016, pe lângă autoritățile administrației locale Brașov.

În urma primirii unei petiții, în 18 aprilie 2016, prin care o persoană atrăgea atenția că, deși locuia cu chirie, cu doi minori aflați în întreținere, urma să fie evacuată dintr-un imobil (ca urmare a retrocedării acestuia), Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, a realizat o serie de demersuri, precum și o anchetă la Primăria Municipiului Brașov.

Primăria Brașov a comunicat faptul că, în 13 decembrie 2016, i-a atribuit o locuință petentei. În privința situației locuințelor sociale la nivelul Municipiului Brașov, Avocatul Poporului a fost informat că în prezent, sunt date în folosință două imobile: unul situat pe str. Zizinului, iar celălalt situat pe str.Lânii, toate locuințele sociale fiind atribuite deja. Pe lângă acestea, mai există spații administrate de S.C.RIAL S.R.L. care au fost atribuite anumitor categorii de persoane (evacuați din imobilele naționalizate, angajați din sectorul bugetar, cazuri sociale). Pentru realizarea de investiții în domeniu, Primăria Municipiului Brașov a mai identificat un imobil pe str. Zizinului nr.126, pretabil pentru locuințe sociale, astfel că s-a efectuat studiul de fezabilitate, urmând ca Serviciul Investiții să pregătească documentația necesară pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției și transformării din Centru de Persoane fără Adăpost în locuințe sociale. Centrul va fi relocat într-o altă clădire, fost cămin al grupului Școlar Transilvania – Astra, unde deja s-a demarat procedura de achiziție publică.