21 mai 2022

Primăria Capitalei a finalizat montarea noului gazon de pe Arena Naţională

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic)”, informează Primăria Capitalei, într-un comunicat transmis, joi.

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ două săptămâni şi au costat circa 2,2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenanţă).

„Producţia de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizată în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice”, arată sursa citată.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cât posibil, a condiţiilor de stres după recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

„Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului”, arată PMB.

Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai rămas de finalizat modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei.