9 august 2022

Primăria Capitalei acordă un împrumut în valoare de 20 de milioane de lei Trustului de Clădiri Metropolitane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consilierii Generali au votat în şedinţa extraordinară din data de 18 mai 2022, un proiect prin care Primăria Capitalei acordă un împrumut în valoare de 20 de milioane de lei Trustului de Clădiri Metropolitane, astfel încât compania să poată funcţiona în continuare şi să poată achita facturi aferente obiectivelor de investiţii pe care le are în derulare: Pasajul Doamna Ghica şi supralărgire Prelungirea Ghencea. Termenul de rambursare este de 1 an de la data împrumutului.

Potrivit Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA, la Pasajul Doamna Ghica s-au finalizat lucrările de deviere reţele care au fost date în exploatare şi au fost finalizate lucrările de sistematizare la sol, rămânând de executat lucrările de suprastructură pasaj.

Societatea a finalizat procedurile de achiziţie a tăblierului metalic iar conform clauzelor contractuale, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA trebuie să achite executantului un avans de 15% din valoarea contractului, respectiv suma de 4 milioane lei. Incepând cu luna iulie, executantul va efectua primele livrări ale tăblierului iar societatea va avea nevoie de lichidităţi pentru a achita contravaloarea acestora, urmând ca decontul către beneficiarul Municipiul PMB să se realizeze după recepţionarea în şantier a materialelor.

Prin urmare, până la decontarea materialului de către Municipiul Bucureşti, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA trebuie să asigure plata către executant a tronsoanelor livrate, astfel încât să nu existe blocaje şi întârzieri în execuţie.

La obiectivul de investiţii Supralărgire Prelungirea Ghencea sunt în curs de execuţie lucrările pentru devierea reţelelor şi amenajarea trotuarelor, în limita amplasamentului predat de beneficiar. În vederea continuării lucrărilor, societatea a lansat proceduri de achiziţie pentru furnizare materiale de construcţii şi execuţie lucrări de piloţi foraţi şi, având în vedere că până la decontarea lucrărilor de către PMB, societatea trebuie să achite contravaloarea produselor şi lucrărilor contractate, este necesară asigurarea unui disponibil de 3.000.000 lei.

De asemenea, pentru ca societatea să evite proceduri de executare silită şi/sau insolvenţa trebuie să achite şi datoriile pentru care au fost emise hotărâri judecătoreşti de obligare la plată precum şi tranşele aferente acordurilor de plată încheiate. Comunicat de presă – Primăria Municipiului Bucureşti