21 mai 2022

Primăria Capitalei demarează lucrările de modernizare a liniei de tramvai pe Bulevardul General Vasile Milea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Bucureşti a predat astăzi, 25 mai 2021, amplasamentul către S.C. URBAN PROFILE GRELE S.R.L., câştigătorul procedurii de achiziţie publică, pentru demararea lucrărilor la proiectul „Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecţia cu B-dul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe Bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 şi 10, pe tronsonul cuprins între Bd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV dinspre Pasajul suprateran Basarab.

După predarea amplasamentului, Primăria Municipiului Bucureşti urmează să emită ordinul de începere a lucrărilor.

În cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări: refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, şine, prinderi, amortizoare de zgomote şi vibraţii, înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, înlocuirea firelor de la reţeaua de contact, inclusiv elementele de susţinere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor şi normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier motorizat cu 613 tone/an, îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor de parcurs, precum şi a accesibilităţii.

Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei.