4 octombrie 2022

Primăria Capitalei demarează primul tratament de deratizare în parcurile publice din acest

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Capitalei demarează luni, 14 februarie, primul tratament de deratizare în parcurile publice din acest an

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare, începe luni, 14 februarie 2022, primul tratament de deratizare în parcurile publice aflate pe raza Municipiului Bucureşti, din acest an.

Conform Planului Unitar de Acţiune pentru anul 2022, aprobat prin Hotărârea nr. 447/27.12.2021 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, operaţiunile de deratizare exterioară la obiectivul A1 – (spaţiile deschise din domeniul public şi privat al PMB – parcuri, spaţii verzi, Grădina Zoologică, etc.), se vor desfăşura, conform Programului Operaţional de punere în aplicare a Programului Unitar de Acţiune pe anul 2022 (pentru obiectivul A1 sunt prevăzute 3 tratamente).

Pentru tratamentele de deratizare pe spaţiile exterioare se foloseşte produsul raticid RACUMIN PASTE, care va fi amplasat în staţii de intoxicare PVC care au un design special şi sunt prevăzute cu sisteme de fixare a raticidului, care nu permit accesul altor animale în afara de şoareci şi şobolani. Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (şoareci şi şobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziţi (purici, căpuşe).

Pentru eficienţa tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de stopare a înmulţirii rozătoarelor pe spaţiile exterioare prin ridicarea deşeurilor şi menţinerea curăţeniei în spaţiile aferente.

De asemenea, la numărul de telefon 0752.041.898, precum şi la adresa de mail sesizări@cmeib.ro cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia rozătoarelor în Capitală.