28 mai 2022

Primăria Capitalei deschide Centrul Educaţional EXPLORATORIUM

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, lansează o nouă provocare interactivă şi creativă pentru cei mici, într-un loc special în care aceştia se pot conecta la educaţia viitorului!

Astfel, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie 2021, deschidem porţile spaţiului multifuncţional de învăţare non-formală şi experienţială – Centrul Educaţional Exploratorium (Bulevardul Decebal nr.11, Sector 3), care va reuni mai multe proiecte:

Târgul Fabrica de Jucării

Deschidem oficial Târgul Fabrica de Jucării, în cadrul Centrului Educaţional EXPLORATORIUM. Patinoarul, trenuleţul, atelierele de creaţie şi atelierele interactive, momentele artistice, dar şi decorurile de sărbătoare oferite de partenerul nostru Auchan, ne vor purta într-o călătorie magică în lumea copilăriei, a colindelor, a jocurilor, a cadourilor dăruite din suflet, a timpului petrecut în familie.

Accesul este gratuit şi se va realiza în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi a personalului rămân prioritare.

Let’s Hub

La centrul educaţional va fi demarat proiectul Let’s Hub, în cadrul căruia se vor organiza cursuri, workshop-uri şi activităţi educative pentru copii şi adolescenţi. Acestea se vor desfăşura cu participarea organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul educaţiei, care au răspuns apelului lansat de Proedus.

Mai multe detalii şi regulament: https://www.proedus.ro/wp-content/uploads/2021/11/REGULAMENT-aplicare-ONG-PF-PJ-si-cerere-de-aplicare.pdf

DăruiEşti în BucurEşti

Continuă campania „DăruiEşti în BucurEşti” lansată în primăvară, cu ajutorul micuţilor participanţi in cadrul proiectului” Vacanţa activă in Bucureşti”.

Astfel, am iniţiat alte două componente care să vină în sprijinul copiilor aflaţi în situaţii speciale şi al căţeilor din adăposturile ASPA:

În parteneriat cu Biroul de Informare al Ministerului Afacerilor Externe (Infoeuropa), ambasadele reprezentate la Bucureşti ale Germaniei, Spaniei, Greciei, Italiei, Suediei, Danemarcei, Finlandei, Poloniei, Slovaciei şi Reprezentanţei C.E. şi Ministerul Afacerilor Externe s-au alăturat campaniei şi vor decoreaza brazi cu elemente specifice fiecărei ţări. Aceştia vor fi expuşi în spaţiul din Centrul Educaţional EXPLORATORIUM până pe 20 decembrie. Brazii vor putea fi licitaţi de persoane fizice sau juridice prin produse – dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite, care vor ajunge la copiii din centre de plasament şi din case/apartamente în regim rezidenţial, aflate în coordonarea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din toate sectoarele Capitalei, precum şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, dar şi a ONG-urilor de profil.

Totodată, continuăm să fim alături şi de căţeii fără stăpân, printr-o campanie de conştientizare în rândul copiilor a importanţei adopţiilor.

De asemenea, pentru susţinerea animalelor vulnerabile, bucureştenii vor putea dona produse dedicate acestora, hrană specială şi accesorii, care vor fi distribuite către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (A.S.P.A.) şi către asociaţiile de profil.

De asemenea, sponsori privaţi s-au alăturat campaniei şi au transformat vitrinele Centrului Educaţional EXPLORATORIUM în adevărate expoziţii în aer liber.

Muzeul Copiilor

Muzeul Copiilor se redeschide începând cu 27 noiembrie! Ghizii îi vor însoţi pe cei mici într-o adevărată călătorie în lumea ştiinţei şi îi vor ajuta pentru a rezolva misterele din laboratorul de chimie şi fizică. Surprizele şi veştile bune nu se vor încheia aici! Urmăreşte pagina de facebook şi www.proedus.ro pentru noi detalii.

Biletele se pot rezerva online https://www.proedus.ro/muzeul-copiilor/ începând cu data de 25.11.2021.

Vă aşteptăm să învăţăm prin joc şi joacă şi să ne distrăm împreună!

Direcţia de Presă