Publicat: 3 Decembrie, 2012 - 16:36
Pentru ca sunt deja asfaltate

Referitor la afirmaţiile făcute Luni, 3 Decembrie, de primarul general al Primăriei Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, potrivit cărora urmează să asfalteze străzile din cartierul Baicului, Primăria Sectorului 2 face următoarele precizări:
 
AMOS News redă integral comunicatul de presă al Sectorului 2:

 Amintim domnului Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei că toate străzile din cartierul Baicului au fost asfaltate deja de către Primăria Sectorului 2 cu fonduri proprii şi cu fonduri europene. Anul acesta 24 de străzi din cartierul Baicului au fost reabilitate în totalitate de către Primăria Sectorului 2 cu ajutorul fondurilor europene pe care administraţia publică locală a sectorului 2 le-a obţinut. Din cele 24 de străzi au mai rămas doar 2, respectiv străzile Rodica şi Velicu Ştefan pentru care Primăria Sectorului 2 a obţinut în această săptămână ultimul aviz necesar de la Ministerul Transporturilor, având în vedere faptul că cele două artere de circulaţie se află lângă calea ferată din cartier şi necesită avize suplimentare faţă de alte străzi. În zilele următoare vor începe lucrările de reabilitare şi pe ultimele 2 străzi rămase, astfel tot cartierul Baicului va fi asfaltat în totalitate de către Primăria Sectorului 2. 
·        În ceea ce priveşte situaţia asfaltării străzilor din cartierul Petricani, Primăria Sectorului 2 informează că în prezent pe aceste artere se derulează încă lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare de către Primăria Municipiului Bucureşti, iar după finalizarea lor, în primăvara anului viitor, Primăria Sectorului 2 le va asfalta cu ajutorul fondurilor europene pe care le-a accesat deja.

·        Cu această ocazie, Primăria Sectorului 2 reaminteşte domnului Sorin Oprescu, primarul general al Primăriei Municipiului Bucureşti că toate străzile din cartierul Baicului sunt asfaltate de către administraţia publică locală a sectorului 2 anul acesta şi nu este nevoie să le reasfalteze din nou şi să cheltuiască astfel banii publici degeaba. De asemenea, străzile din cartierul Petricani vor fi asfaltate de Primăria Sectorului 2 cu fonduri europene şi nu necesită intervenţia Primăriei Municipiului Bucureşti pentru asfaltarea lor din nou. Banii respectivi trebuie redirecţionaţi către alte investiţii importante ale Primăriei Capitalei unde chiar este nevoie stringentă de ei. 

  În ceea ce priveşte inaugurarea pasajului suprateran de la străpungerea Doamna Ghica – Petricani din cartierul Baicului al sectorului 2, Primăria Sectorului 2 a realizat de-a lungul anilor, o serie de investiţii în cartierul respectiv.

 Noua arteră de circulaţie traversează cartierul Baicului din sectorul 2, motiv pentru care edilul Onţanu a realizat, încă de acum 7 ani, o serie de lucrări de modernizare a cartierului în vederea creşterii condiţiilor de trai a locuitorilor zonei.

Realizarea acestei investiţii de mare importanţă pentru descongestionarea traficului rutier din Capitală, a fost însoţită de o serie de lucrări de infrastructură şi modernizare a cartierului Baicului executate de Primăria Sectorului 2:

Cu fonduri europene

·        Modernizarea a 24 de străzi din cartierul Baicului, străzi aflate lângă pasajul rutier deschis luni, 3 decembrie a.c.
·        Amenajarea din punct de vedere arhitectural şi peisagistic şi reabilitarea spaţiilor verzi din zona Baicului, în special în zona care se întinde de la Doamna Ghica spre Lacul Fundeni,
·        Montarea unui sistem de supraveghere video şi management   informaţional cu 47 de camere pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în arealul Baicului,
·        Înfiinţarea unui nou parc ecologic numit Rodica al cărui iluminat pe timpul nopţii se realizează ecologic cu ajutorul panourilor solare ,

Cu fonduri de mediu

În anul 2009, la piciorul podului de la străpungerea Doamna Ghica – Pantelimon, Primăria Sectorului 2 a  înfiinţat un centru de colectare a deşeurile electrice şi electrocasnice pentru populaţie.

  Din bugetul Primăriei Sectorului 2 

·        Pentru întregirea imaginii peisagistice a cartierului Baicului, Primăria Sectorului 2 a amenajat scuarul din mijloc prin plantarea de vegetaţie (pomişori şi gazon) şi a montat o bandă de iluminat de joasă înălţime care se întinde de la Şoseaua Colentina până la pasajul suprateran inaugurat luni, 3 decembrie a.c. Prin acest sistem de iluminat se asigură şi o vizibilitate maximă pentru conducătorii auto pe timpul nopţii,
·        La piciorul podului care trece peste linia de tren de pe străpungerea Doamna Ghica Pantelimon, Primăria Sectorului 2 a amenajat un parc ecologic, modern, dotat la standarde europene, iar cu fonduri de la UEFA a fost realizat un teren de fotbal inaugurat în prezenţa preşedintelui UEFA, domnul Michel Platini şi al preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu.

·        Înfiinţarea în cartierul Baicului în anul 2009 a unei secţii a Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 pentru creşterea siguranţei cetăţeanului,

·        Extinderea reţelelor de apă şi canalizare pe circa 40 de străzi din cartierul Baicului,

·        Tot în cartierul Baicului a fost realizat cel mai modern parc ecologic din Capitală la care a contribuit şi S.C. Petrom S.A., parc realizat de administraţia publică locală a sectorului 2 pe un teren ce era folosit ca şi groapă de gunoi de către bucureştenii din zonă,

·        Două blocuri de nefamilişti situate pe strada Lunca Florilor numerele 16 şi 17 au fost preluate de Primăria Sectorului 2 care le-a reabilitat, modernizat şi mansardat fiind oferite spre închiriere bucureştenilor fără locuinţe.

·        Tot în cartierul Baicului au fost finalizată reabilitarea termică a 10 blocuri şi se află în execuţie şi în programul Primăriei Sectorului 2 alte 10 blocuri".