Publicat: 29 Mai, 2013 - 09:10
Share
Înainte de a le termina pe celelalte, cum ar fi Mihai Bravu

Primăria Capitalei a demarat licitația pentru a desemna firma care se va ocupa de amenajarea Pasajului Subteran de la Piața Sudului, cel mai scump proiect de infrastructură pe bani europeni demarat vreodată în București.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 111,34 milioane de lei, adică în jur de 25,5 milioane euro, cu TVA. Finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect se ridică la 96,42 milioane lei. Conform anunțului de participare, perioada de execuţie a  lucrărilor va fi de maxim 18 luni de la data transmiterii ordinului de începere.

Tipul procedurii de desemnare a firmei care se va ocupa de lucrări este licitația deschisă. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 5 iulie 2013.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va realiza pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri. Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi. Pasajele vor fi executate după metoda "de sus în jos", iar excavarea pentru realizarea structurii casetelor va fi realizat după metoda Berlineză (Hamburgheză).

Pe direcţia strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale. În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei.