Publicat: 15 Mai, 2018 - 20:00

Avand in vedere informatiile eronate care circula in spatiul public, legate de noul spital Gomoiu, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

In ceea ce priveste inagurarea noului spital pentru copii "Dr. Victor Gomoiu" reiteram faptul ca, potrivit informatiilor oferite de Primarul General, Gabriela Firea, in cadrul declaratiei de presa, precum si potrivit datelor oferite de Directia de Presa in comunicatul posteveniment, toate secțiile și compartimentele din vechiul spital au fost mutate în noua clădire, sunt dotate cu aparatură de ultimă generație și sunt funcționale încă din data de 23 aprilie a acestui an: secția clinică de pediatrie, secția clinică neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrica, recuperare.

Asa cum reiese foarte clar din declaratia Primarul General sectiile noi vor functiona, conform procedurilor legale, dupa ocuparea prin concurs a posturilor pentru personalul medical din aceste sectii si dupa completarea aparaturii medicale necesare, proceduri care se afla deja in derulare.

Pana la aceasta data, 45 de operatii si 657 de internări au fost realizate in noua cladire a Spitalului Dr. Gomoiu, inaugurata ieri, in care lucreaza 253 de cadre medicale.

In consecinta, materialele de presa in care se pune accent doar pe faptul ca noile sectii ale acestei unitati medicale nu sunt inca functionale ofera doar date trunchiate, care nu au ca scop informarea publicului ci doar evidentierea unor aspecte negative ale evenimentului, desi este vorba de singurul spital public deschis in Capitala in ultimele trei decenii!

Astfel, in unele stiri se precizează doar că “Spitalul are 17 secții, multe nou înființate. Printre ele, hematologia, chirurgia generală, ortopedia și oncologia. Niciuna din cele 7 secții înființate nu poate fi folosită: aparatura nu a fost cumpărată deocamdată și nu există nici personal.”

Mai mult decat atat, informațiile omise erau de interes public, întrucât este vorba de servicii publice de sănătate destinate copiilor, prestate într-una dintre unitățile medicale deținute de Municipiul București.

Reamintim ca fosta cladire a spitalului Gomoiu avea o vechime de 88 de ani. Prin comparatie, Spitalul Grigore Alexandescu dateaza de aproape 130 de ani, iar Budimex a fost construit in 1982-1984.

Proiectul a fost deblocat in actualul mandat, dupa o lunga perioada in care lucrarile fusesera sistate: „intr-o singura luna am identificat problemele, am supus aprobarii CGMB reactualizarea indicatorilor tehnico-economici, iar lucrarile au fost reluate”, a afirmat ieri Primarul General.

In ceea ce priveste afirmatiile tendentioase si incomplete oferite de unele institutii de presa, conform carora “Presa nu a avut acces în spital”, subliniem faptul ca, asa cum s-a explicat foarte clar de catre reprezentantii ASSMB si ai unitatii medicale, aceasta decizie a avut la baza motive care țin de sănătatea pacienților, fapt comunicat în invitația de presă (mentionam ca astazi sunt internati in acest spital 122 de copii).

O alta informatie eronata care circula in mediul online, conform careia "spitalul Gomoiu a fost inaugurat de doua ori" reprezinta fie confuzie grava, fie incercarea unora de a discredita cu orice pret activitatea Primariei Municipiului Bucuresti.

Concret, vorbim de doua unitati medicale distincte: spitalul de copii "Dr Victor Gomoiu", situat in bd. Basarabia si Ambulatoriul de copii "Dr. Victor Gomoiu", situat in str. Prieteniei.

Ambulatoriul a fost reabilitat de Primaria Capitalei, cu fonduri europene si a fost inaugurat anul trecut. Aici se desfasoara activitati medicale in sistem de policlinica, medicii acordand asistenta medicala pacientilor care nu necesita internare. 

In cadrul ambulatoriului exista mai multe specializari, dintre care amintim: alergologie, neuropsihiatrie, dermatologie, oftalmologie, ORL, ortopedie etc.

Avand in vedere ca mijloacele de informare în masă au obligatia de a asigura informarea corectă a opiniei publice, de a reflecta cât mai fidel realitatea și de a servi interesul public, va rugam sa faceti rectificarile care se impun, astfel incat bucurestenii să fie informați in mod corect si complet.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: