Publicat: 20 Iulie, 2017 - 08:57
Share

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de miercuri, proiectul de hotarare privind solicitarea catre Guvernul Romaniei de emitere a unei hotarari pentru transmiterea imobilului delimitat de b-dul Unirii, Str. Nerva Traian, b-dul Octavian Goga, b-dul Mircea Voda din domeniul public al statului in domeniul public al Municipiului Bucuresti si administrarea CGMB. 

Proiectul are ca scop realizarea unui Centru multifunctional care va cuprinde investitii culturale, centru de afaceri, spatii de birouri si administrative, zona verde si parcari.

  Primarul General, Gabriela Firea: „Primaria Capitalei va prelua initiativa proiectului de regenerare urbana „Esplanada”, care va cuprinde, printre altele, o sala de concerte, spatii expozitionale si muzeale, inclusiv pentru pinacoteca municipiului Bucuresti si pentru Muzeul Interactiv de Stiinte, cladiri cu functiuni de interes public, spatii verzi si de recreere etc.

Pentru aceasta, propunem Consiliului General un proiect de Hotarare, prin care solicitam Guvernului Romaniei sa transfere din domeniul public al statului in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti terenul cuprins in perimetrul delimitat de Bd. Unirii, Bd. Mircea Voda, str. Nerva Traian si Bd. Octavian Goga, cu exceptia suprafetelor de teren aflate deja in proprietatea Municipiului Bucuresti sau in proprietate privata. Ulterior, se va demara in cel mai scurt timp realizarea unui studiu fezabilitate in urma caruia va fi configurata structura proiectului si vor fi stabiliti indicatorii tehnico-economici”.