Publicat: 28 Decembrie, 2015 - 18:50
Share

Primăria București vrea să concesioneze pe opt ani serviciul de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, iar valoarea estimată a contractului este de 360 milioane lei. Până acum, serviciul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a fost delegat firmei 3D România, companie care a încasat peste 400 de milioane de lei în urma derulării contractului.

Primăria Capitalei vrea să delege unui operator privat, ales prin licitație, serviciul de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, pe o perioadă de 8 ani. Valoarea estimată a contractului este de 360 milioane lei, circa 45 milioane lei pe an, inclusiv TVA. Această concesionare a serviciului amintit va fi decisă în ședința de mâine a consiliului general al Primăriei Capitalei.

În urma unei legi din martie 2015, firmele și persoanele fizice sunt obligate să încheie contracte pentru serviciul amintit doar cu firma care face aceste servicii pe domeniul public. Noile prevederi legislative se traduc prin scoaterea din piață și faliment pentru sute de firme din toată țara.

Până acum, serviciul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a fost delegat firmei 3D Romania. Contractul a fost încheiat în urmă cu aproape 20 de ani, pe 14 iunie 1996. Documentul a fost prelungit prin 7 acte adiționale, pana în iunie 2015. În această perioadă, compania a încasat peste 400 milioane lei.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că prelungirea contractului a fost cerută de experți, existând riscul îmbolnăvirii populației dacă se întrerupeau tratamentele.