Publicat: 16 Noiembrie, 2013 - 11:00
Share

Primăria Capitalei vrea rezolve problema ambuteiajelor care se produc la intersecția Calea Dorobanți cu Șos. Ștefan cel Mare prin construirea unui pasaj suprateran. Proiectul face parte din inelul principal de circulație al Capitalei și a fost deja inclus în Planul de Mobilitate al Bucureștiului.

"Acolo în intersecție sunt mari probleme cu traficul. Acest pasaj va face parte din inelul principal de circulație al orașului. Scopul nostru este să organizăm circulația pe inele, astfel încât șoferii să aibă la dispoziție câte două benzi pe sens, să meargă fără probleme și blocaje și să 'coboare' de pe inel acolo unde are nevoie. Să fie ca un fel de autostrăzi în oraș", a precizat Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Pasajul începe înainte de intersecția cu strada Barbu Văcărescu, din dreptul Inspectoratului General de Poliție și se termină înainte de a intra în Pasajul Victoriei, aproximativ în dreptul intersecției cu strada Roma. Pasajul ar urma să aibă câte două benzi pe sens.

Tot din inelul principal de circulație fac parte și Pasajul Mihai Bravu, Pasajul Piața Sudului și Nodul Răzoare . Primul este deja în lucru și ar urma să fie terminat în decembrie 2014, în timp ce la Pasajul Piața Sudului lucrările sunt programate să înceapă în lunile următoare. Proiectul de la intersecția Răzoare se află pe lista de priorități a Primăriei Capitalei însă nu și în bugetul instituției. Reprezentanții municipalității spun că vor începe lucrările la acest proiect când vor avea bani.