28 septembrie 2021

Primăria Constanţa va relua acţiunile de dezinsecţie prin aplicarea de tratamente aviochimice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultima perioadă şi umiditatea crescută, condiţii propice pentru înmulţirea insectelor care produc disconfort, Primăria Constanţa va relua acţiunile de dezinsecţie prin aplicarea de tratamente aviochimice.

Mai exact, mâine, 05.08.2021, la primele ore ale dimineţii, se vor efectua tratamente aviochimice în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, cu accent pe zonele din jurul lacurilor şi a zonei costiere.

Substanţa folosită se numeşte Deadyna este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti şi are o sferă largă de acţiune, fiind destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, gândaci, furnici etc.), nu este toxică pentru populaţie, nu murdăreşte, nu pătează şi nu lasă urme vizibile de produs. Este o substanţă biodegradabilă – nu se acumulează în mediul înconjurător.

În acest context, apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Constanţa, precum şi circumscripţiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine şi viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Pentru ca activitatea de dezinsecţie trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât şi privat al oraşului, facem apel la cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţile pe care le deţin, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.

Biroul relaţii internaţionale şi comunicare al Primăriei Municipiului Constanţa