8 octombrie 2022

Primăria Municipiului Constanţa implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale şi creative în Bazinul Mării Negre”

Cropped image of creative woman hands typing on a computer laptop that putting on a white working desk surrounded by a coffee cup, pencil holder, potted plant, and file folder.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Constanţa implementează proiectul „Dezvoltarea industriilor culturale şi creative în Bazinul Mării Negre”, acronim CREA-CENTERS, prin intermediul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, alături de parteneri din 4 ţări: Municipalitatea Cekmekoy – Turcia (liderul proiectului), Asociaţia Centrului de de Sprijin pentru Afaceri din Mykolaiv – Ucraina, Municipalitatea Kavala – Grecia şi Municipalitatea Byala – Bulgaria.

Proiectul îşi propune să stabilească şi să gestioneze spaţii de lucru comune moderne, în care persoane şi companii din diferite discipline care operează în domeniul industriilor culturale şi creative din Bazinul Mării Negre pot lucra împreună, pot crea o reţea şi pot ajunge la potenţiali clienţi/investitori. Cu contribuţia tuturor instituţiilor partenere implicate în proiect, activităţile vor avea loc în cadrul centrelor de creativitate care vor fi înfiinţate în cele 5 ţări. În acest fel, se vor crea cooperări, sinergii şi o reţea puternică între persoane creative şi companii din domeniu. În plus, va fi oferită posibilitatea de a participa la numeroase activităţi de inovare şi creativitate în masă.

În Constanţa, spaţiile de lucru vor fi puse la dispoziţie de către Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” (sala de spectacole, sala de muzică, atelierele de ceramică, arhitectură şi design), acestea fiind dotate de la începerea proiectului şi până în prezent cu: echipamente IT, incluzând şi o imprimantă 3D, laser cutter 3D, videoproiectoare, cuptor pentru ceramică, sistem de sunet, aparate foto/video, diverse unelte şi echipamente pentru utilizare în atelierele de lucru, instrumente muzicale, materiale şi echipamente de protecţie sanitară, urmând ca în viitor sala de spectacole să fie dotată cu scaune noi şi mochetă.

Pe data de 1 iulie 2022 a avut loc cea de-a treia întâlnire a comitetului de conducere, găzduită de către Asociaţia Centrului de de Sprijin pentru Afaceri din Mykolaiv – Ucraina, la care au participat membrii echipelor de proiect şi alţi invitaţi. Întâlnirea s-a desfăşurat în format online, având în vedere situaţia de război din această ţară.

Prin intermediul prezentărilor şi discuţiilor din timpul întâlnirii, s-au prezentat realizările aferente primelor 18 luni de implementare a proiectului şi s-au stabilit acţiunile ce urmează să fie întreprinse în viitorul apropiat, legate în special de evenimentele de masă ce se vor desfăşura în spaţiile de lucru ale Colegiului „Regina Maria” din Constanţa.

Sursa foto Pixabay