7 decembrie 2021

Primăria Municipiului Constanţa schimbă coşurile de gunoi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Istoria a demonstrat că alegerea mobilierului stradal în Constanţa trebuie să fie făcută cu mare atenţie din mai multe motive. Volumul mic al coşurilor de gunoi existente, faptul că metalul ruginea în scurt timp din cauza mediului salin şi mai ales faptul că zi de zi erau vandalizate zeci de recipiente stradale pentru gunoi a determinat Primăria Constanţa să achiziţioneze un alt model de coş pentru oraş.

Astfel, de curând, municipalitatea a cumpărat şi a început să monteze, în special în zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, coşuri de gunoi de mari dimensiuni (110 litri), care vor înlocui recipientele existente de 38, 60 sau maximum 70 de litri de pe străzile Constanţei.

Spre deosebire de acestea din urmă, noile coşuri de gunoi sunt acoperite pentru a reduce la zero riscul de împrăştiere şi sunt construite din materiale rezistente la radiaţiile UV, la mediul coroziv de la malul Mării Negre şi, mai ales, la comportamentul agresiv al unor cetăţeni certaţi cu bunul simţ. Ţinând cont de toate acestea, putem spune că noul model răspunde cel mai bine cerinţelor din municipiul Constanţa, iar raportul calitate/preţ este cel mai avantajos.

Facem din nou apel la constănţeni să le folosească şi să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, să păstreze curăţenia şi să nu mai lase urme pe unde trec.

Doar împreună putem avea un oraş curat şi frumos, prin care să ne plimbăm cu plăcere.

Biroul relaţii internaţionale şi comunicare al Primăriei Municipiului Constanţa