26 mai 2022

Primăria Municipiului Focşani: Teii de pe Strada Bucegi vor fi trataţi/înlocuiţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marţi, 22 iunie 2021, în cadrul lucrărilor demarate în proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani, în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”, mai mulţi tei de pe Strada Bucegi au fost afectaţi de utilajele constructorului, fiindu-le distrusă scoarţa.

La solicitarea Primarului Cristi Valentin Misăilă, o comisie formata din specialişti din cadrul Primăriei Focşani şi Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani s-a deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor, la faţa locului fiind prezent şi reprezentantul asocierii SC Hidro Salt B92 SRL – SC Trace Group Hold PLC – SC Dineng Dev SRL, care a câştigat licitaţia pentru contractul de proiectare şi execuţie lucrări în cadrul acestui proiect finanţat din fonduri europene.

În urma celor constatate şi a discuţiilor purtate, va fi intocmit un proces-verbal între Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani (administratorul domeniului public) şi reprezentantul constructorului, prin care se vor stabili măsurile în vederea acoperirii pagubelor produse teilor de pe Strada Bucegi.

La finalul întâlnirii, reprezentantul constructorului a precizat faptul că va suporta TOATE cheltuielile pentru remedierea situaţiei, acest lucru însemnând tratamente horticole specifice sau înlocuire, acolo unde este cazul, a teilor afectaţi.

Menţionăm faptul că Primăria Municipiului Focşani NU TOLEREAZĂ astfel de erori, cei responsabili fiind traşi la răspundere conform prevederilor legale şi contractuale.

Totodată, mulţumim focşănenilor care au dat dovadă de spirit civic şi au anunţat autorităţile, ceea ce ne-a permis ca în cel mai scurt timp să luăm măsurile necesare remedierii celor întâmplate pe Strada Bucegi.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focşani