8 decembrie 2021

Primăria Municipiului Ploieşti: Nu vor fi probleme în susţinerea subvenţiei pentru energia termică către populaţie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Ploieşti informează că nu vor fi probleme în susţinerea subvenţiei pentru energia termică către populaţie, în iarna 2021 – 2022, ploieştenii urmând să plătească acelaşi preţ ca şi în sezonul rece anterior.

În ciuda speculaţiilor vehiculate în ultima perioadă, executivul ploieştean îi asigură pe locuitorii municipiului Ploieşti că se va menţine acelaşi preţ la energia termică către populaţie, respectiv tariful aprobat de Consiliul Local al Municipiului Ploieşti prin HCL 394/31.10.2019, care este în cuantum de 186,97 lei/Gcal fără TVA (222,49 lei/Gcal cu TVA), urmând ca municipalitatea să asigure în continuare subvenţia preţului la energie termică.

„Consider că îngrijorarea unora ar trebuie să fie asumată. În ciuda dorinţei de a se introduce panică în rândul populaţiei, autoritatea publică locală anunţă foarte clar faptul că subvenţia la căldură va fi susţinută şi în iarna viitoare, prin mecanisme financiare bine stabilite, respectiv prin rectificări bugetare, aşa cum am procedat de fiecare dată, spre binele ploieştenilor.

În consecinţă, populaţia vă plăti în continuare acelaşi tarif la Gcal de 222,49 lei/Gcal cu TVA.” a subliniat, în acest context, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici.