16 octombrie 2021

Primăria Municipiului Ploieşti şi Şcoala de Gramatică a lansat iniţiativa „La Ploieşti, corect vorbeşti!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De multe ori, gramatica este explicată în termeni prea complicaţi sau într-o manieră destul de academică şi de rigidă. Iniţiativa „La Ploieşti, corect vorbeşti” aduce, cu prietenie, regulile de exprimare corectă în mijlocul oamenilor.

Începând de azi, 31 august 2021 – dată la care sărbătorim Ziua Limbii Române şi până pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, în mijloacele de transport în comun şi în principalele instituţii ale municipiului, ploieştenii se vor putea bucura de o serie de reguli de exprimare corectă transpuse în glume şi în versuri scrise de Corina Popa, doctor în lingvistică.

Ziua Limbii Române şi iniţiativa „La Ploieşti, corect vorbeşti” vor fi sărbătorite marţi, 31 august 2021, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, începând cu ora 18:30. Invitaţii vor avea parte de o recepţie străjuită de şevaletele care vor găzdui greşelile frecvente de exprimare în limba română corectate şi explicate în texte scurte, cu rimă şi cu umor.

Unic la nivel naţional, Proiectul „La Ploieşti, corect vorbeşti” reprezintă un demers educativ care îşi propune să promoveze exprimarea corectă şi să aducă în atenţia publicului larg beneficiile studierii noţiunilor de limba română.

Instituită prin Legea 53/2013, Ziua Limbii Române este sărbătorită, în fiecare an, la 31 august. Este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, care a reuşit să se impună în spaţiul lingvistic european prin mesajele sale care au promovat arta, cultura, tradiţiile şi istoria României, devenind, astfel, mijloc de comunicare într-o lume a multiculturalităţii şi a plurilingvismului. Limba română este o limbă romanică alături de franceză, spaniolă, catalană, italiană, occitană, portugheză, retroromană şi sardă şi se studiază, ca limbă străină, în aproximativ 40 de ţări din lume.