27 iunie 2022

Primăria Municipiului Sibiu: Dezvoltăm soluţiile digitale în domeniul parcărilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lansată în decembrie 2018, aplicaţia PARCARE SIBIU continuă să se dezvolte prin actualizări care să ofere utilizatorilor cât mai multe instrumente smart:
– Taxa pentru parcarea pe Cazarma 90 şi în Piaţa Teatrului se poate plăti de acum şi prin aplicaţia electronică. Din aplicaţia Parcare Sibiu veţi fi direcţionaţi către aplicaţia Go Park, platformă pe care s-a dezvoltat acest nou instrument de plată. Descărcaţi gratuit aplicaţia Go Park şi configuraţi contul (2-3 minute) doar prima dată când folosiţi acest instrument. Apoi scanaţi cu telefonul tichetul cu codul de bare primit la intrarea în parcare şi puteţi plăti cu cardul/aplicaţia bancară taxa de 2 lei/oră. La ieşire bariera se va deschide automat, după identificarea numărului de înmatriculare, datorită camerelor speciale pentru citirea acestora, puse în funcţiune în această lună.
– Permisiunea de a intra cu autovehiculul în zonele pietonale (între orele 05.00 – 09.00) pentru aprovizionarea agenţilor economici se pot obţine de acum de pe telefonul mobil, prin aplicaţia Parcare Sibiu, şi tot prin aplicaţie se poate face plata. Prima solicitare pentru fiecare autovehicul necesită validare în aplicaţie de către administrator. Ulterior, pentru solicitările primite pentru aceleaşi autovehicul, sistemul recunoaşte automat solicitarea şi generează nota de plată fără a mai fi necesară intervenţia administratorului.

Până în prezent solicitarea şi plata pentru această taxă se putea face pe platforma de e-administraţie, care rămâne în continuare ca variantă online.

– Aveţi instalată aplicaţia Parcare Sibiu? Atunci veţi vedea în timp real, pe o hartă interactivă, şi parcările cu plată care sunt temporar indisponibile din cauza unor evenimente organizate pe domeniul public sau a unor lucrări în zonă. Aceste parcări închise sunt figurate pe hartă cu culoarea gri (cele disponibile sunt colorate cu albastru) sau puteţi vedea o listă a acestora în secţiunea specială introdusă în aplicaţie.

– 3 parcări care nu sunt administrate de Primăria Sibiu, dar stau la dispoziţia publicului, au fost adăugate în aplicaţia Parcare Sibiu, astfel că, dacă ajungeţi în aceste zone, veţi vedea pe harta din aplicaţie şi aceste spaţii, ca variantă:
– Str. O. Goga, în jurul Sălii Transilvania – 127 locuri
– Str. Ocnei, în faţa clădirii în care a funcţionat Tribunalul Sibiu – 102 locuri
– Str. Constituţiei, lângă sediul policlinicii Polisano – 60 de locuri

Afişaj electronic în Piaţa Unirii care indică în timp real numărul de locuri libere în parcarea de pe Cazarma 90 şi din Piaţa Teatrului. Primăria Sibiu a finalizat instalarea acestui display, util şoferilor care caută un loc de parcare.