27 septembrie 2022

Primăria Municipiului Sibiu: Modernizarea Căii Dumbrăvii se apropie de finalizare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Modernizarea acestei artere este o lucrare complexă pentru că nu este vorba de o simplă reconfigurare de suprafaţă, ci de reabilitarea în profunzime a reţelelor şi reconfigurarea completă a suprafeţelor. Scopul final este crearea unei străzi care să arate şi să funcţioneze în acord cu noua direcţie pe care dorim să se dezvolte oraşul: mobilitatea smart. Disconfortul locuitorilor de pe stradă, dar şi al celor care o tranzitează se apropie de final pentru că lucrările au intrat în ultimele săptămâni.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Stadiul lucrărilor: Proiectul s-a referit la tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu şi strada Ludoş al acestei străzi. În primul rând au fost reabilitate reţelele de apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială. Fundaţia drumului a fost şi aceasta refăcută. Pe stradă va funcţiona un sistem de iluminat nou, cu corpuri cu LED, mai eficient ca luminozitate, dar şi din punct de vedere al consumului – în prezent se lucrează la montarea stâlpilor pe porţiunea dintre str. P. Cerna şi str. Ludoş şi urmează aceeaşi operaţiune pe ultima bucată, între b-dul M. Viteazu şi str. A. Pann. Canalizaţia subterană, în care vor fi coborâte cablurile de telecomunicaţii de pe stâlpi, a fost a fost finalizată pe tronsonul pe care aceasta nu a fost amenajată prin proiecte anterioare.

Pe porţiunea dintre bulevardul M. Viteazu şi str. Bahluiului s-au montat bordurile, trotuarele şi pistă pentru biciclete au fost betonate, lucrându-se în prezent la asfaltarea acestora. Legăturile cu străzile laterale au fost şi acestea realizate, pe o lungime între 15 şi 30 de metri de intersecţie.

Pe tronsonul dintre str. Bahluiului şi str. Ludoş se lucrează la betonarea trotuarelor şi a pistei pentru biciclete, urmând să se asfalteze şi aici.

Următoarea etapă va fi aceea de realizare a marcajelor, amplasarea rastelelor pentru biciclete, a băncilor din care câteva vor fi smart, cu panouri solare, prize USB şi hotspot WiFi şi a coşurilor de gunoi.

Ultima etapă, foarte importantă, va fi aceea de amenajare a zonelor verzi, care se poate face doar în luna noiembrie, când vegetaţia intră în repaos şi se pot efectua plantări.

Cum va arăta la final Calea Dumbrăvii: Bandă specială pentru transportul public, pentru circulaţia dinspre b-dul M. Viteazu spre str. Şiretului; pe stradă vor fi amenajate şi staţii de autobuz noi; Piste pentru biciclete în dublu sens, delimitată de trotuar şi carosabil, cu o lungime de 2,4 km/sens.

Zone verzi, amenajate cu iarbă, arbori, flori şi arbuşti

Trotuare modernizate, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi

Carosabil reconfigurat şi modernizat, cu locuri de parcare pe aliniament, acolo unde spaţiul permite
Comunicat de presă – Primăria Municipiului Sibiu

Sursa foto Astrid Fodor