9 august 2022

Primăria Sectorului 1 Bucureşti: Facem curat în comerţul din Parcul Herăstrău

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 1 Bucureşti: Facem curat în comerţul din Parcul Herăstrău: A fost suspendată activitatea pentru şase restaurante care funcţionau nelegal

Primăria Sectorului 1 impune respectarea legii de către comercianţii din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). Astfel, administraţia locală a Sectorului 1, prin Poliţia Locală, a realizat săptămâna trecută un amplu control la unităţile de alimentaţie publică din zona acestui parc pentru a verifica respectarea de către acestea a prevederilor din legislaţia comercială în vigoare.

În cadrul controlului derulat în perioada 2-8 mai 2022, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale au dispus, în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 421/2017, suspendarea activităţii comerciale la şase unităţi de alimentaţie publică care funcţionau fără a deţine autorizaţie de funcţionare, încălcând astfel prevederile legale.

În concret, este vorba despre şase unităţi de alimentaţie sancţionate anterior (luna aprilie) pentru desfăşurarea activităţii fără deţinerea autorizaţiei de funcţionare, dar care au formulat plângeri împotriva proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor (Tuya, Funky Lounge, Il Locale, Taverna Racilor, Hero şi It Cucina). În cazul acestora, s-a aplicat o nouă sancţiune cu amendă şi s-a dispus măsura suspendării activităţii comerciale (6 sancţiuni în cuantum de 7.000 lei).

Totodată, în cazul a trei societăţi, care nu au contestat procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor încheiate anterior, s-a aplicat a doua amendă pentru funcţionare în perioada suspendării activităţii şi s-a dispus confiscarea veniturilor realizate ilicit de la data sancţionării până la momentul controlului. Acestea sunt: Taverna Racilor, Nuba şi Impresso.

„Vorbim despre societăţi comerciale care funcţionează ilegal în Parcul Herăstrău, cu patroni conectaţi bine la mediul politic şi care nu sunt deranjate de instituţiile statului, deşi comit ilegalităţi. Aşa a fost mereu aici, încă de când primăriile au vândut sau au închiriat pe bani puţini şi multe relaţii spaţiile comerciale din jurul lacului, o mare afacere imobiliară care a avut un singur păgubit: Statul Român. A urmat apoi marea evaziune fiscală şi bătaia de joc la adresa clienţilor. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Aşteptăm şi controlul ANPC în zona respectivă şi sunt foarte curioasă dacă vor găsi ceva în neregulă”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În plus, tot în urma constatărilor din timpul acestui control poliţiştii locali de la Sectorul 1 au mai aplicat 11 sancţiuni cu amendă în cuantum de 51.000 lei, după cum urmează:

– Nouă sancţiuni contravenţionale în cuantum de 45.000 lei pentru amplasarea teraselor pe domeniul public (teren ALPAB), fără deţinerea autorizaţiilor/avizelor necesare (Isoletta, Quatro Stagione, La Brasserie, Pescăruş, Taverna Racilor, It Cucina, Ancora, Casa di David), potrivit prevederilor Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 182/2013;

– O sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 lei pentru amplasarea terasei pe domeniul privat, fără deţinerea autorizaţiilor/avizelor necesare (Ristorante Il Calcio), potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului. nr. 99/2000;

– O sancţiune contravenţională pentru fumat în spaţii închise (Isoletta).

Serviciul Imagine şi Cultură Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1 Bucureşti