6 octombrie 2022

Primăria Sectorului 1 Bucureşti: Iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu, prima etapă a programului de salvare a patrimoniului din Sectorul 1

„Am decis să iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu – opera marelui arhitect Ion Mincu din Piaţa Romană nr. 1”, a anunţat în această dimineaţă primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Acest imobil este monument istoric şi reprezintă o bijuterie a arhitecturii româneşti. Dacă fostele administraţii au neglijat această bijuterie a arhitecturii româneşti noi nu vom face la fel”, a adăugat edilul Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 are un program mai amplu de salvare de la distrugere a clădirilor de patrimoniu din această zonă administrativă. Pentru că multe dintre aceste imobile de mare valoare ale Sectorului 1 sunt în prezent proprietate privată, pentru a le putea restaura, reabilita şi reda comunităţii locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. În acest scop, administraţia locală a Sectorului 1 colaborează deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi cu Primăria Capitalei.

„Clădirile de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene. Ele trebuie conservate, reabilitate şi puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată. Grija faţă de istoria oraşului trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale unei administraţii locale. Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităţilor bucureştene pentru a salva, restaura şi moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintaşii noştri”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine şi Cultură

Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1 Bucureşti

Sursa foto Primăria Sectorului 1 Bucureşti