18 august 2022

Primăria Sectorului 1 Bucureşti: Instalăm senzori de măsurare a calităţii aerului în şcolile din Sectorul 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 1 a încheiat în această săptămână contracte de sponsorizare cu două dintre cele mai mari reţele de monitorizare a calităţii aerului din lume.

În urma acestui demers, Sectorul 1 va primi de la uRADMonitor şi Airly un număr semnificativ de senzori de măsurare a calităţii aerului. Aceştia urmează să fie instalaţi, la exterior, în 18 unităţi de învăţământ. În trei şcoli, senzorii urmează să fie instalaţi în interiorul sălilor de curs. Aceşti senzori sunt pasivi, nu emit nicio radiaţie dăunătoare şi înregistrează mai mulţi parametri esenţiali pentru a înţelege calitatea aerului pe care îl respiră copiii.

Senzorii din exterior monitorizează parametri precum particule în suspensie, ozon sau compuşi volatili, iar senzorii din interior monitorizează concentraţia de dioxid de carbon (CO2), temperatura şi umiditatea.

Mai multe studii au arătat o legătură strânsă între concentraţia de CO2 şi capacitatea de concentrare a copiilor. Astfel, aerisirea adecvată a sălilor de clasă este strâns legată de îmbunătăţirea rezultatelor şcolare ale copiilor.

„Pentru administraţia pe care o conduc protecţia mediului, reducerea poluării şi apărarea sănătăţii locuitorilor reprezintă priorităţi de grad zero. Instalarea acestor senzori de monitorizare a calităţii aerului la interiorul şi exteriorul unităţilor de învăţământ ne ajută să vedem în timp real calitatea aerului pe care-l respiră copiii noştri la şcoală, iar dacă acesta nu este în parametri corespunzători să putem lua măsuri în regim de urgenţă”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Serviciul Imagine şi Cultură