9 august 2022

Primăria Sectorului 1 Bucureşti: Publicăm Protocolul pentru salubrizare încheiat cu Romprest. 12,5 milioane lei, suma maximă pe care o va plăti lunar Primăria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Local Sector 1, reprezentat de Primarul Clotilde Armand, şi Compania Romprest Service S.A., prestatorul serviciului de salubrizare din Sectorul 1, au încheiat vineri, 12 noiembrie 2021, un nou protocol prin care se reglementează activitatea de salubrizare stradală din această zonă administrativă în următoarele şase luni.

Conform protocolului, care va intra în vigoare marţi, 16 noiembrie 2021, operatorul de salubrizare declară că „programele anexate asigură un program de salubrizare stradală eficient pentru lunile noiembrie 2021-aprilie 2022, asigurând starea de curăţenie pe întreaga rază administrativ-teritorială a Sectorului 1 în condiţiile agreate de către părţi”.

Totodată, potrivit protocolului, Compania Romprest Service S.A. garantează că va presta, în perioada noiembrie 2021-aprilie 2022, activităţile de salubrizare astfel cum sunt agreate de către părţi prin acest protocol în regim de continuitate şi fără întreruperi.

Valoarea estimată a prestaţiilor lunare pentru activităţile de colectare separată şi transport separat ale deşeurilor menajere (populaţie) şi similare celor menajere (de la instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1) şi pentru activitatea de salubrizare stradală pentru cele şase luni de valabilitate a protocolului nu va depăşi suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă pentru care operatorul de salubrizare are obligaţia să facă dovada executării corespunzătoare a prestaţiilor.

„Cetăţenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura că acest orar va fi respectat şi am dat dispoziţii în acest sens Poliţiei Locale Sector 1 să monitorizeze intervenţiile din teren. Fac apel la cetăţeni, ca, în situaţia în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tot potrivit protocolului, autoritatea contractantă va indica cu celeritate, în cursul primei jumătăţi a lunii decembrie 2021, un operator agreat pentru eliminarea directă prin depozitare a deşeurilor generate şi colectate în Sectorul 1.

Deszăpezirea, reglementată până în 19 noiembrie

Conform art. 8, alin. 3 din protocol, „părţile convin de comun acord să completeze actualul protocol urmând ca până la data de 19.11.2021 să adopte un act adiţional pentru serviciile de deszăpezire aferente iernii 2021-2022”.

„Doresc să asigur locuitorii sectorului 1 că în această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect. Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adiţional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunităţii Sectorului 1 de avea străzi şi trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii şi bineînţeles grija şi respectul faţă de banul public”, a precizat primarul Sectorului 1.

Conţinutul integral al protocolului şi anexa acestuia pot fi consultate pe site-ul www.primariasector1.ro accesând următorul link: https://bit.ly/3Fjpwbs.

Serviciul Imagine şi Cultură
Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1 Bucureşti