27 octombrie 2021

Primăria Sectorului 1 solicită declararea stării de alertă sanitară până la rezolvarea crizei gunoiului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 1 a solicitat vineri Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a unităţii teritorial-administrative cauzată de suspendarea colectării gunoiului de către compania Romprest Service SA.

Edilul Clotilde Armand a purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi a ajuns la un acord. „Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1,” a declarat primarul Sectorul 1, Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 i-a îndemnat pe cetăţeni să sune şi să reclame neridicarea gunoiului de către compania Romprest Service SA la Poliţia Locală Sector 1, la numărul de telefon: 021/9540, apelabil 24 h din 24.

„Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Ştiu că nu este cea mai confortabilă situaţie: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector şi văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupţi şi mafia gunoaielor va lua curând sfârşit. Vă promit. Mulţumesc tuturor celor care sunteţi alături de mine,” a afirmat primarul Sectorului 1.