Publicat: 21 August, 2012 - 10:21
Share

Echipele de medici veterinari din cadrul Primăriei Sectorului 2 continuă şi în această săptămână să sterilizeze gratuit câinii comunitari, efectuând operaţiile chirurgicale de castrare a animalelor atât voluntar, cât şi la cererea proprietarilor dornici să-şi sterilizeze patrupedele.

       În această săptămână, Primăria Sectorului 2 va castra gratuit animalele de companie de pe următoarele străzi:

Strada Glasului,
Strada Colţii Berzei,
Strada Colţii Morarului,
Strada Somnului,
Intrarea Fundeni,
Strada Vadul Moţilor.
         De la începutul anului în curs şi până în prezent, administraţia publică locală a sectorului 2 a castrat deja, gratuit, 1756 de animale din care 820 cu aparţinător şi 956 comunitari.

       Cei interesaţi să sprijine acţiunea organizată de primarul Neculai Onţanu pentru scăderea numărului câinilor comunitari din Capitală sunt rugaţi să semnaleze zonele unde se găsesc asemenea exemplare la telefonul Centrului Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2, respectiv: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele mobile de medici veterinari vor realiza operaţiile de sterilizare şi vaccinare în mod gratuit.

         Prin aceste operaţii chirurgicale se stopează înmulţirea necontrolată a câinilor de pe străzile din Bucureşti, ştiut fiind faptul că o femelă naşte, în medie, de două ori pe an, în jur de patru pui.