Publicat: 28 August, 2015 - 14:30

Primăria Sectorului 3 continuă şi în această săptămână evenimentele organizate în cadrul „Stagiunii muzicale estivale” şi „Simfoniilor de vară” ce se desfăşoară în parcurile Alexandru Ioan Cuza şi Colţea.

În parcul „Alexandru Ioan Cuza” vor cânta sâmbătă, 29 august, Bucharest Klezmer Band, iar duminică, 30 august, Classic Band 2000. Bucureştenii pot asculta între orele 18.00-20.00 muzica interpretată de aceste formaţii.

Copiii sunt aşteptaţi sâmbătă, de la 10.00 la 12.00, să se întâlnească la  „Foişorul copiilor” cu statuile vivante ale Teatrului Masca, iar duminică pot participa la spectacolul interactiv MiniArtShow.

De asemenea, la „Simfoniile de vară” din parcul Colţea vor concerta sâmbătă şi duminică, între orele 20.00-21.30, Orchestra Sinfonia Bucureşti, dirijor Florin Totan şi Adrian Naidin Quartet. 

            Totodată, la cinematograful în aer liber, din parcul Titan, Primăria Sectorului 3 propune publicului bucureștean filmele „Bătrânul de 100 de ani care a ieşit pe fereastră şi a dispărut” şi „Cele 400 de lovituri”. Spectatorii pot viziona aceste filme începând cu ora 21.00, pe Insula Artelor din parcul Titan.

            Pelicula „Bătrânul de 100 de ani care a ieşit pe fereastră şi a dispărut” poartă semnătura regizorului Felix Herngren și este bazată pe romanul bestseller al autorului suedez Jonas Jonasson.

            Această producție amuzantă prezintă povestea unui expert în dinamită. Totul începe în ajunul aniversării de 100 de ani a lui Allan Karlsson. El trăiește într-un cămin de bătrâni din Suedia și angajații de aici i-au pregătit o petrecere ca să-i sărbătorească centenarul. Presa, locuitorii, chiar și primarul îl așteaptă să vină. Dar, în loc să se ducă la petrecere, Allan decide să iasă pe fereastră și să fugă. Aflăm că Allan a dus o viață explozivă, plină de aventuri. A călătorit prin toată lumea și s-a împrietenit cu oameni importanți, inclusiv cu Joseph Stalin, Winston Churchill și președintele Mao. După evadarea lui, începe ultima și cea mai incitantă aventură a lui. Allan găsește o valiză plină cu banii unor traficanți de droguri și o fură imediat.

            Filmul “Cele 400 de lovituri” ce va fi proiectat duminică, 30 august, semnat de François Truffaut, este un film parțial autobiografic, aşa cum îl prezintă însuşi regizorul: „Ceea ce pot să spun este că nimic nu este inventat. Ceea ce mi s-a întâmplat mie şi altora, unor băieţi de vârsta mea sau unora ale căror poveşti le ştiam din ziare. Nimic nu este ficţiune pură, dar nici nu se poate vorbi de un film în întregime autobiografic”.

            Filmele fac parte din seria celor 24 de proiecții ce sunt vizionate de către bucureșteni în fiecare seară, de marți până duminică, gratuit, în parcul Titan.