Publicat: 24 Martie, 2017 - 10:33
Share

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală Impozite și Taxe Locale (DGITL), cu sprijinul Băncii Transilvania, derulează până la sfârșitul acestei luni cea de-a șasea ediţie a campaniei de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale pe ghiseul.ro.
În cadrul campaniei „Plăteşte-ţi taxele şi impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!” din acest an, persoanele fizice care îşi plătesc obligaţiile fiscale pe ghiseul.ro cu cardul până la data de 31 martie sunt înscrise automat în acest concurs pentru câştigarea unuia dintre cele zece premii. Acestea constau în zece carduri a câte 500 de lei fiecare și vor fi acordate la finalul campaniei, în luna mai 2017.
Regulamentul campaniei „Plăteşte-ţi taxele şi impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!” poate fi accesat pe www.ditl3.ro.
Primăria Sectorului 3 oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi plăti taxele şi impozitele prin www.ghiseul.ro încă de la începutul anului 2012, iar interesul contribuabililor faţă de această opţiune de plată a crescut de la an la an. Astfel, contribuabilii din Sectorul 3 (persoane fizice și juridice) au realizat de la începutul acestui an până în prezent 23.980 de plăți cu cardul pe ghiseul.ro, în valoare de 6.012.065 de lei.
În prezent, ghiseul.ro oferă tuturor contribuabililor care şi-au ridicat datele de acces (utilizator şi parolă), dar pe care nu le mai deţin din diverse motive, posibilitatea de a le regenera direct pe platformă pe baza CNP-ului şi adresei de email pe care au furnizat-o iniţial.  
Principalul avantaj al plăţii impozitelor şi taxelor locale online cu cardul pe ghiseul.ro este posibilitatea de a plăti oricând şi de oriunde. 
       Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat în comun de Agenţia pentru Agenda Digitală a României şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România, care oferă posibilitatea de a plăti parţial sau total cu cardul online taxele şi impozitele locale, precum şi amenzile existente, iar dovada plăţii se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă. 
          Avantajele plăţii cu cardul prin www.ghiseul.ro:
    Confort, rapiditate și posibilitatea achitării taxelor și impozitelor locale oricând și de oriunde;
    Posibilitatea plății taxelor și impozitelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a primăriei unității administrativ-teritoriale pe raza căreia este situată proprietatea;
    Site securizat la înalte standarde pentru plata prin card;
    Economie de timp, ca urmare a faptului că cetățenii nu mai sunt obligați să se deplaseze la ghișeele instituției în vederea efectuării plății impozitelor şi taxelor locale şi evită posibila aglomeraţie de la ghişee; 
    Modalitate facilă de eliberare a datelor de acces (utilizator şi parolă), aceasta realizându-se pe loc la sediul DGITL Sector 3 sau la punctele special deschise în Bucureşti Mall şi Auchan Titan; 
    Contribuabilii nu plătesc comision pentru plăţile efectuate online cu cardul, acesta fiind suportat de DGITL Sector 3.