15 august 2022

Primăria Sectorului 4 a deschis puncte de prim ajutor pe perioada caniculei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Urmare a avertizărilor meteorologilor, care anunţă temperaturi caniculare, de peste 35 de grade Celsius, în zilele următoare în Capitală, Primăria Sectorului 4 a deschis trei puncte de prim ajutor, pentru a veni în sprijinul celor care ar putea întâmpina dificultăţi din cauza expunerii la temperaturile ridicate.

Amenajate în unele dintre cele mai circulate zone din sector, în apropierea staţiei de metrou Apărătorii Patriei, a pieţei Străduinţei şi în Parcul Lumea Copiilor, cele trei puncte vor funcţiona zilnic, în intervalul orar 07:00 – 19:00.

În aceste spaţii, dotate cu aparate de aer condiţionat şi cu toate echipamentele necesare, persoanele nevoite să se deplaseze în intervalul critic cuprins între orele 11:00 – 18:00, când temperaturile vor fi extrem de ridicate pot primi ajutor, în cazul în care resimt o stare generală de rău. Mai exact, oamenii se pot adăposti, vor primi apă şi asistenţă medicală din partea personalului specializat şi, totodată, li se va asigura transferul de îndată la cea mai apropiată unitate spitalicească, în cazul în care situaţia va impune acest lucru.

Pentru a depăşi cu bine această perioadă, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, face un apel la respectarea recomandărilor specialiştilor. „În calitate de medic, în primul rând, fac un apel către toţi locuitorii Sectorului 4, ca în aceste zile, să aibă grijă atât de sănătatea lor, cât şi de cea a persoanelor în vârstă sau a celor care prezintă afecţiuni cronice şi a căror stare generală ar putea fi serios agravată de temperaturile foarte ridicate. Este foarte important ca în astfel de perioade, să respectăm indicaţiile specialiştilor, care recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11:00 – 18:00 precum şi asigurarea unei hidratări corespunzătoare.”, a declarat Daniel Băluţă.

Totodată, de menţionat faptul că, persoanele în vârstă, care nu se pot deplasa şi care au nevoie de asistenţă medicală, pot cer sprijinul angajaţilor Ambulanţei Sociale din Sectorul 4. Mai exact, printr-un apel la numărul de telefon 0730.590.884, acestea pot chema acasă, un echipaj, format din medic şi asistent, care să le ofere sprijin în urmarea tratamentelor sau să le asigure transportul la spital, în caz de necesitate. De asemenea, orice problemă întâmpinată în aceste zile, din cauza caniculei, poate fi semnalată la numărul de Call Center 021.9441.

Sursa foto Pixabay