15 august 2022

Primăria Sectorului 4 Bucureşti: Lucrările la Pasajul rutier Unirii au depăşit pragul de 50%

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă şi Prefectul Capitalei, Toni Greblă, au verificat noaptea trecută şantierul din centrul Bucureştiului

Vizită inopinată pe şantierul Pasajului rutier Unirii. La mijlocul nopţii trecute, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă şi Prefectul Capitalei, Toni Greblă, au verificat stadiul lucrărilor la unul dintre cele mai aglomerate pasaje din Bucureşti, prin care trec zilnic peste 60 de mii de maşini şi închis acum circulaţiei rutiere, în vederea stopării degradării şi a punerii în siguranţă.

Începute luna trecută, lucrările au depăşit deja pragul de 50% şi se îndreaptă către etapele finale ale execuţiei. Practic, în prima jumătate a timpului estimat realizării acestora, constructorul a finalizat cele mai dificile intervenţii, constând în izolarea tuturor infiltraţiilor de la nivelul părţii carosabile precum şi închiderea fisurilor din pereţii pasajului prin injectarea unor mortare speciale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe ambele sensuri de mers ale tunelului rutier, pentru ca, în perioada următoare, să se definitiveze montarea celor 2.800 de panori metalice ce vor îmbrăca pereţii interiori ai pasajului. Mai mult, în paralel cu lucrările anterior menţionate, au început şi intervenţiile de înlocuire a reţelelor edilitare de apă-canal, precum şi a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat şi a celui de ventilaţie.

Reamintim faptul că, în premieră pentru ţara noastră, Pasajul rutier Unirii va avea un sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea unui aer curat. Şi tot în premieră, la finalul lucrărilor, în pasaj nu vom mai avea probleme la utilizarea telefoanelor, întrucât vor fi montate amplificatoare de semnal GSM.

Aflat într-o stare avansată de degradare şi încadrat, în urma celor două expertize, în clasa stării tehnice IV- necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, care a demarat, de îndată, procedurile necesare începerii lucrărilor de punere în siguranţă, ce au ca termen de finalizare, începutul lunii septembrie.

Biroul de presă
Comunicat de presă – Primăria Sectorului 4 Bucureşti

Sursa foto Digi24