27 iunie 2022

Primăria Sectorului 5 amenajează peste 700 de noi locuri de parcare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sectorului 5 a scos la licitaţie un contract în valoare de 92 de milioane de lei, care presupune construirea a trei parcări supraterane. Acestea vor avea terenuri de sport şi zonă verde la ultimul etaj. Această iniţiativă a Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone vine să rezolve o problemă sesizată de mulţi cetăţeni, aceea a lipsei locurilor de parcare. Prin acest contract ar urma să se amenajeze peste 700 de noi locuri de parcare.

Una dintre parcări va fi amenajată pe Şoseaua Alexandriei nr. 22-24 şi va avea trei etaje (P+3E). Aceasta va avea aproape 500 de locuri de parcare. Valoarea estimată este de 53 de milioane de lei. O altă parcare supraterană cu 142 de locuri va fi construită pe Calea Rahovei nr. 327 şi va avea două etaje (P+2E), iar cea de-a treia, cu 120 de locuri, va fi amenajată pe Strada Bârcă nr. 2 şi va avea două etaje (P+2E). Valoarea acestora din urmă este de 40 de milioane de lei. Cele trei parcări ar urma să fie finalizate în cel mult 8 luni. Parcarea de pe Şoseaua Alexandriei (Strada Mărgeanului) va avea şi o piaţă volantă de peste 700 de metri pătraţi.

Ofertele pentru licitaţia publică pot fi depuse până în data de 15 iulie.

„De fiecare dată când ies pe teren, mă întâlnesc cu cetăţeni care se plâng că nu au unde să îşi parcheze maşinile. Ştiu ca în acest moment locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul mare de autoturisme. Acesta este motivul pentru care am lansat această licitaţie publică pentru construirea de parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5. Vorbim de peste 700 de noi locuri de parcare. Încercăm să venim în sprijinul locuitorilor prin astfel de proiecte, care sunt nevoiţi să piardă zilnic minute bune în căutarea unui loc de parcare în zonele în care au domiciliul. Cele trei parcări supraterane vor fi amenajate după cum urmează: Şoseaua Alexandriei nr. 22-24, Calea Rahovei nr. 327 şi Strada Bârcă nr. 2. Toate vor avea terenuri de sport şi spaţii verzi la ultimul etaj.”, a precizat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.