Publicat: 17 Ianuarie, 2012 - 17:44

Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia pentru Protecţia Animalelor „Vier Pfoten” România au semnat un contract în vederea demarării unui proiect de sterilizare, deparazitare, vaccinare anti-rabică, identificare şi înregistrare a câinilor fără stăpân din Sectorul 6. 

Proiectul va dura trei luni, cu începere de la data de 1 martie 2012, totodată, existând posibilitatea de prelungire a contractului.

Campania derulată de Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia „Vier Pfoten” constă în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu şi înregistrarea câinilor şi pisicilor fără stăpân din Sectorul 6.

În baza protocolului, „Vier Pfoten” se angajează să sterilizeze gratuit animalele fără stăpân, fundaţia punând la dispoziţie şi două clinici mobile.

„Situaţia câinilor fără stăpân este o problemă stringentă a locuitorilor Sectorului 6.  Sunt sigur că prin semnarea acestui contract vom face un progres deosebit.
Am cerut sprijin, totul este să ne unim eforturile pentru a realiza ceea ce ne-am propus şi sunt convins că vom reuşi să ne ducem proiectul la bun sfârşit.
Este necesară, însă, şi susţinerea celorlalţi primari de sector pentru unitatea acestui proiect care, până la urmă, vizează întreaga Capitală”, Cristian Constantin Poteraş, Primarul Sectorului 6.

„Ne bucurăm că am fost solicitaţi să intervenim în Capitală şi că primarul Sectorului 6 a înţeles că singura soluţie de rezolvare a problemei este sterilizarea câinilor de pe stradă.
Proiectul pe care l-am demarat împreună cu Primăria Sectorului 6 se va desfăşura pe o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire.
La începutul primăverii vom demara, de asemenea, şi o campanie de informare a locuitorilor Sectorului 6 asupra proiectului nostru”, a declarat Anca Tomescu, şeful proiectului „Animale fără stăpân Vier Pfoten”.