23 iulie 2021

Primăria Sibiu achiziţionează 9 autobuze electrice pentru traseele 5 şi 13

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sibiu achiziţionează 9 autobuze electrice pentru traseele 5 şi 13

„Achiziţia a 9 autobuze electrice care vor deservi traseele 5 şi 13 s-a concretizat astăzi prin semnarea contractului, ca urmare a unui proiect pe care Primăria Sibiu îl desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Managerul general al firmei Solaris Bus & Coach România, domnul Eugen Daniel Ciolan, m-a asigurat că vor livra autobuzele cât mai repede posibil, înainte de termenul contractual. Reamintesc că am semnat deja contractul pentru microbuzele electrice care vor circula pe Linia Verde de transport local din centrul istoric, iar procedura de achiziţie pentru cele 40 de autobuze se apropie de finalizare, raportul procedurii fiind întocmit şi trimis la Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice pentru avizare. Prin urmare, construim un sistem de transport public mai atractiv pentru sibieni, încurajând astfel, concret, mobilitatea alternativă” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul pentru cele 9 autobuze electrice a fost semnat cu firma Solaris Bus & Coach (Polonia), valoarea contractului fiind de 27,94 de milioane de lei. Prin acest contract s-au achiziţionat cele 9 autobuze electrice, dar şi 3 staţii de încărcare rapidă şi alte 9 staţii de încărcare lentă. Procedura de achiziţie a fost organizată şi gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, termenul de livrare negociat de această instituţie fiind de maxim 23 de luni.

Câteva detalii tehnice despre cele 9 autobuze electrice:

– Model: Solaris Urbino 12 electric, produs în Polonia

– Lungime de 12 metri, cu 3 uşi duble pentru îmbarcare/debarcare, oferind 30 de locuri pe scaune şi 52 în picioare

– Putere nominală a motorul electric (minim): 160 kW

– Baterii cu litiu cu o capacitate de 160 KWh

-ƒ˜ Autonomie cu o încărcare de 66 km

– Dotări: sistem de diagnosticare electronic, sistem de management a traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib, sistem audio-video de informare a călătorilor, sistem de numărare sistem de supraveghere video, sistem de aer condiţionat şi încălzire, aparatura pentru validarea biletelor de călătorie, echipamente pentru WiFi şi prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile. Autobuzele sunt dotate cu rampă pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii.

3 staţii de încărcare rapidă care vor fi instalate în staţia de autobuz din Gară. Spre exemplu, în 10 minute, autobuzul se va încărca cu suficientă energie pentru realizarea a până la 3 curse în oraş.

9 staţii de încărcare lentă care vor fi instalate în autobaza Tursib pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor.