Publicat: 7 August, 2020 - 09:38
Share

În perioada 10-14 august Primăria Municipiului Sibiu va distribui persoanelor defavorizate din municipiu pachetele cu ajutoare alimentare alocate Sibiului prin proiectul naţional, cofinanţat din Fondul de Ajutor European în cadrul Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020.

Pe listele iniţiale alcătuite de Direcţia de Asistenţă Socială figurează 630 de persoane care se încadrează în prevederile legale, beneficiind de venit minim garantat sau alocaţie pentru susţinerea familiei.

Pachetele cu alimente conţin fiecare: 5 kg de făină de grâu, 4 kg de făină de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 cutii de pateu, 2 borcane de compot şi 2 borcane de gem. Produsele vor fi ambalate într-o cutie de carton cu o greutate de aproximativ 25 kg fiecare.

Alimentele vor fi distribuite prin intermediul Cantinei Municipiului Sibiu, cu sediul pe strada Calea Guşteriţei, nr. 22, de luni până vineri, între orele 8.00 - 15.00. Pentru a ridica pachetele, beneficiarii se vor prezenta la sediul Cantinei cu următoarele documente: cartea de identitate/buletinul/carte de identitate provizorie şi certificatul de naştere pentru copiii sub 14 ani, în original. Aceştia sunt obligaţi să respecte măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus şi anume vor purta mască, vor utiliza dezinfectantul de mâini pus la dispoziţie de Cantina Municipiului şi vor menţine distanţa în timpul aşteptării.

În cazul în care pachetele nu sunt ridicate de beneficiarii de pe listele iniţiale, cele rămase vor fi redistribuite către copiii cu handicap grav şi accentuat şi persoanelor care locuiesc în aşezări informale pe raza municipiului Sibiu.

Tag-uri Institutii: