27 septembrie 2022

Primăria Sibiu lansează o nouă aplicaţie pentru transportul public

The woman works at home and uses a smart phone and a notebook laptop computer. Silhouette of a busy woman. She holds and using phone.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În Săptămâna Europeană a Mobilităţii care a început astăzi, 16 septembrie, Primăria Sibiu lansează aplicaţia mobilă SIBIU BUS, dedicată transportului public din Sibiu. SibiuBus este denumirea aplicaţiei pe care o puteţi descărca gratuit pe telefoane cu sistem Android sau IOS, din Google Play sau App Store.

„Modernizăm transportul public nu doar prin achiziţia de autobuze, ci şi prin actualizarea sistemului de ticketing şi de informare a călătorilor. Aplicaţia SIBIU BUS oferă sibienilor posibilitatea de a configura simplu traseele pe care doresc să se deplaseze şi să cumpere bilete sau abonamente, care sunt emise electronic. Aplicaţia este şi un instrument de informare pentru că indică în timp real timpul de sosire în staţie, gradul de încărcare şi durata călătoriei. Îi invit pe sibieni să folosească transportul public pentru deplasarea în oraş şi să utilizeze aplicaţia mobilă.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Aplicaţia a fost creată în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile „Modernizarea transportului public în municipiul Sibiu”.

DE CE ESTE UTILĂ APLICAŢIA:

– CONFIGUREAZĂ TRASEE: Din aplicaţie puteţi configura traseul pe care doriţi să vă deplasaţi. Introduceţi pur şi simplu adresa sau strada spre care doriţi să vă deplasaţi, iar aplicaţia va genera informaţii cu privire la: cât este de mers pe jos până în staţie, ce traseu/trasee de transport puteţi folosi, câte minute durează călătoria cu autobuzul şi cât mai aveţi de mers pe jos din staţia în care coborâţi până la adresa de destinaţie.

– OFERĂ INFORMAŢII DESPRE TIMPUL DE SOSIRE ÎN STAŢIE A AUTOBUZULUI ŞI GRADUL DE ÎNCĂRCARE. Odată ce aţi configurat traseul pe care doriţi să vă deplasaţi, aplicaţia vă va oferi informaţii în timp real despre timpul de sosire în staţie al autobuzului. Gradul de încărcare este indicat prin culoarea autobuzului reprezentat pe hartă, de la culoarea verde pentru un grad mic de încărcare şi până la vişiniu pentru un grad foarte mare.

– PERMITE ACHIZIŢIA DE BILETE SAU ABONAMENTE. E important să creaţi un cont în aplicaţie pentru că astfel, pe lângă bilete, puteţi cumpăra şi abonamente. Alegeţi tipul de bilet sau abonament şi faceţi plata electronic, simplu, din aplicaţie. După achiziţie se va genera un cod QR pe care îl veţi scana pe validatoarele din autobuz, în momentul în care urcaţi.

– PERMITE VIZUALIZAREA TRASEELOR de transport public din Sibiu. Selectând tab-ul TRASEE din josul display-ului, puteţi vedea figurate pe o hartă traseele primare, secundare, pentru elevi, profesionale sau spre Păltiniş. Selectând o staţie, veţi afla în câte minute va trece autobuzul prin respectiva locaţie, dar puteţi consulta şi orarul pentru toată ziua dacă doriţi să luaţi următorul autobuz.

SUPORT PENTRU APLICAŢIE:

– În meniul aplicaţiei, la secţiunea DESPRE/ ÎNTREBĂRI FRECVENTE veţi găsi un mic manual de utilizare, inclusiv informaţii despre achiziţiile din aplicaţie.

– În plus, de luni, 19 septembrie, Primăria Sibiu pune la dispoziţie un număr de telefon – 0269/208.861 (între orele 08.00 – 16.00) – şi o adresă de e-mail – suportapp@sibiu.ro. Cetăţenii care au dificultăţi sau diverse întrebări care ţin de aplicaţie, ne pot contacta pentru a primi sprijin.

Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu

Sursa foto Pixabay